Užfiksuotas tragiškas momentas, kaip į Afganistano sraigtasparnį pataiko raketa

Naujienų portalas „TOLOnews“ paviešino tragišką, tačiau labai neįprastą vaizdo įrašą. Jame galime išvysti, kaip Afganistano oro pajėgų sraigtasparnis „Mi-17“ yra pakertamas atskridusios raketos.

 Naujienų portalas „TOLOnews“ paviešino neįprastą vaizdo įrašą, kuriame galime išvysti, kaip Afganistano oro pajėgų sraigtasparnis Mi-17 yra pakertamas atskridusios raketos (asociatyvinė iliustr.).<br> 123rf iliustr.
 Naujienų portalas „TOLOnews“ paviešino neįprastą vaizdo įrašą, kuriame galime išvysti, kaip Afganistano oro pajėgų sraigtasparnis Mi-17 yra pakertamas atskridusios raketos (asociatyvinė iliustr.).<br> 123rf iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 24, 2021, 9:54 AM, atnaujinta Mar 24, 2021, 9:55 AM

Oficialios informacijos apie įvykį, nutikusį praėjusią savaitę, nėra daug, todėl tenka pasikliauti vietos šaltinių informacija.

Jų teigimu, trečiadienio naktį, keturi sraigtasparniai pakilo iš oro bazės skrydžiui į Kabulą. Juose buvo specialiųjų pajėgų kariai, vietos policijos pareigūnai, jų artimieji.

Iškart po pakilimo į sraigtasparnius iš nešiojamų oro gynybos sistemų buvo paleistos raketos. Gerai įsižiūrėjus, filmuotoje medžiagoje galima išvysti momentą, kada nenustatyto tipo į šilumą reaguojanti raketa pataiko į „Mi-17“. Sprogimas nuplėšia uodegą, netekęs stabilumo karinis orlaivis nukrenta nusinešdamas 9 žmonių gyvybes.

Nežinome kas visą įvykį nufilmavo, tačiau vaizdo aukštis bei kokybė leidžia teigti, kad tai turėjo būti modernus karinis dronas, gebantis aukštos kokybės vaizdu filmuoti terminį vaizdą. Šiuo aspektu įrašas labai įdomus, nes esame įpratę matyti drebančius vaizdus, filmuotus mobiliaisiais telefonais, kurie labai retai būna informatyvūs.

Kariniai susirėmimai tarp vietos pajėgų ir oponuojančių sukilėlių paskutiniuoju metu suintensyvėjo. Greitu laiku JAV pajėgos turėtų pilnai pasitraukti iš šalies, todėl oponuojančios pusės bando užsitikrinti kuo daugiau kontroliuojamos teritorijos karų draskomoje valstybėje.

Afganistano oro pajėgos naudoja daug sraigtasparnių, kurie stipriai palengvina keliavimą šioje kalnuotoje valstybėje. „Mi-17“ yra rusiško karinio/krovinio „Mi-8“ sraigtasparnio eksportinė versija. Dauguma šalies turimų orlaivių yra nauji, sąjungininkų užsakyti iš Rusijos – ir turi įdiegtą vakarietišką elektroniką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: Lietuva atsisveikina su mirusiu buvusiu premjeru G. Kirkilu