„Google“ įsipareigojo mokėti Italijos leidėjams už naujienų turinį

„Google“ trečiadienį paskelbė pasirašiusi susitarimus su daugeliu Italijos žiniasklaidos leidėjų dėl atlygio už naujienų turinį.

 „Google“ trečiadienį paskelbė pasirašiusi susitarimus su daugeliu Italijos žiniasklaidos leidėjų dėl atlygio už naujienų turinį.<br> 123rf nuotr.
 „Google“ trečiadienį paskelbė pasirašiusi susitarimus su daugeliu Italijos žiniasklaidos leidėjų dėl atlygio už naujienų turinį.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 25, 2021, 10:56 AM

Sudarytasis sandoris suteiks Italijos leidėjams prieigą prie programos „Google News Showcase“, kuri moka turinio kūrėjams už jų sukurtą naudojamą turinį.

„Susitarimai, pasirašyti individualiu pagrindu, yra svarbus „Google“ santykių su Italijos leidėjais žingsnis, atlyginant leidėjams“, – sakoma „Google“ pranešime.

„Google News Showcase“ Italijoje bus prieinama ateinančiais mėnesiais, pridūrė bendrovė.

„Google Italy“ generalinis direktorius Fabio Vaccarono teigė, kad „šie susitarimai yra svarbus žingsnis judant į priekį ir patvirtina „Google“ įsipareigojimą Italijos leidėjams“.

Tarp leidėjų, pasirašiusių susitarimus, yra „RCS MediaGroup“, „Il Sole 24 Ore“, „Monrif“, „Citynews“, „Caltagirone Editore“, „Il Fatto Quotidiano“, „Libero“, „Il Foglio“, „Il Giornale“ ir „Il Tempo“.

Kaimyninė Prancūzija tapo pirmąja ES šalimi, priėmusia „gretutinių teisių“ įstatymą, tačiau „Google“ iš pradžių atsisakė jo laikytis. Visgi po intensyvių derybų paieškos sistemų milžinė sausio mėnesį pasirašė sutartį su tam tikrais Prancūzijos leidėjais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.