„Swedbank“ perspėja: vyksta sukčių ataka, siuntinėjami fiktyvūs el. laiškai

„Swedbank“ perspėja gyventojus ir įmones dėl banko vardu siunčiamų melagingų el. laiškų, kuriais neva persiunčiama mokėjimo pavedimo kopija. Laiške taip pat prašoma patvirtinti laiško gavimą. Tariamo mokėjimo informacija siunčiama prisegtoje byloje, kuri iš tiesų yra kenkėjiška programa. Bankas perspėja tokių prisegtų bylų ir kitų priedų jokiu būdu neatidarinėti.

 „Swedbank“ perspėja gyventojus ir įmones dėl banko vardu siunčiamų melagingų el. laiškų, kuriais neva persiunčiama mokėjimo pavedimo kopija.<br> 123rf nuotr.
 „Swedbank“ perspėja gyventojus ir įmones dėl banko vardu siunčiamų melagingų el. laiškų, kuriais neva persiunčiama mokėjimo pavedimo kopija.<br> 123rf nuotr.
 „Swedbank“ iliustr.
 „Swedbank“ iliustr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 25, 2021, 5:18 PM

El. laiškas yra parašytas taip, jog atrodytų, kad jo siuntėjas yra „Swedbank“ lizingas. Laiško pavadinimas gali būti toks arba labai panašus: Banko pavedimas – 2021 03 25_Swift kopija. Laiškas pasirašomas prisidengus konkrečios banko darbuotojos tapatybe, nurodomi kontaktiniai duomenys.

Banko saugumo specialistai įspėja jokiu būdu neatidaryti prie įtartinų laiškų prisegtų bylų ar priedų, ir tokius laiškus ištrinti. Norint susisiekti su banku, skambinti ir rašyti reikia tik oficialiais viešai pateiktais banko kontaktais, nes sukčiai laiškuose nurodo savo valdomus kanalus.

Jeigu prisegta byla visgi buvo atidaryta, tikėtina, kad kompiuteris gali būti apkrėstas kenkėjiška programa. Iš tokio kompiuterio jokiu būdu negalima jungtis prie savo el. bankininkystės paskyros. Rekomenduojama kompiuterį atjungti nuo tinklo ir perduoti specialistams, kurie šalina virusus ir kitas kenkėjiškas programas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.