Rusija perspėjo blokuosianti „Zoom“, jei jos agentūros neturės prieigos prie platformos

Kremlius trečiadienį paragino Rusijos įmones sukurti alternatyvą vaizdo konferencijų programėlei „Zoom“ ir perspėjo, kad programa gali būti visai užblokuota šalyje, žiniasklaidai pranešus, jog bendrovė apribojo prieigą vyriausybinėms agentūroms.

 Kremlius trečiadienį paragino Rusijos įmones sukurti alternatyvą vaizdo konferencijų programėlei „Zoom“ ir perspėjo, kad programa gali būti visai užblokuota šalyje, žiniasklaidai pranešus, jog bendrovė apribojo prieigą vyriausybinėms agentūroms.<br>123rf nuotr.
 Kremlius trečiadienį paragino Rusijos įmones sukurti alternatyvą vaizdo konferencijų programėlei „Zoom“ ir perspėjo, kad programa gali būti visai užblokuota šalyje, žiniasklaidai pranešus, jog bendrovė apribojo prieigą vyriausybinėms agentūroms.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 7, 2021, 5:48 PM

Amerikiečių platforma yra pasaulinė vaizdo konferencijų programų lyderė ir ypač išpopuliarėjo, kai prasidėjus COVID-19 pandemijai darbo ir mokymosi procesai persikėlė į internetą.

Rusijos žiniasklaida trečiadienį pranešė, kad „Zoom“ uždraudė savo platintojams parduoti leidimus naudotis programa vyriausybinėms agentūroms ir valstybinėms įmonėms Rusijoje ir daugelyje posovietinių šalių, įeinančių į Nepriklausomų Valstybių Sandraugą, nerimaudama dėl naujų JAV sankcijų Maskvai.

Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas trečiadienį pareiškė, kad šis žingsnis „nėra reikšmingas“, tačiau pridūrė, kad Rusija turi „pereiti prie alternatyvų“.

„Mūsų panašių platformų operatorės turės sunkiai dirbti, kad užbaigtų savo paslaugų kūrimą“, – teigė jis žurnalistams.

„Tačiau tokių bendrovių yra ir jos pajėgs kompensuoti tokios populiarios paslaugos kaip „Zoom“ nebuvimą“ – pridūrė jis.

„Simetriškos priemonės“

Rusijos aukštųjų parlamento rūmų narys Aleksandras Baškinas trečiadienį pareiškė valstybinei naujienų agentūrai „RIA Novosti“, kad Maskva gali būti priversta reaguoti į „Zoom“ sprendimą.

„Rusija nėra sankcijų šalininkė, tačiau jei „Zoom“ priims tokį sprendimą vyriausybinių agentūrų ir valstybės valdomų įmonių atžvilgiu, tuomet mūsų šalyje platforma galės būti užblokuota taikant abipusę, simetrišką priemonę“, – naujienų agentūra pacitavo įstatymų leidėją.

Rusija jau yra užblokavusi Vakarų internetines platformas, tokias kaip „LinkedIn“, o kovo mėnesį ėmėsi priemonių prieš „Twitter“ ir sulėtino tinklo srautą, siekdama priversti JAV socialinės žiniasklaidos milžinę pašalinti, Rusijos teigimu, „neteisėtą turinį“.

Prezidentas Vladimiras Putinas skundėsi, kad didelės technologijų įmonės varžosi įtaka su vyriausybėmis, o šalies institucijos siekia paskatinti rusų įmones sukurti produktus, kurie galėtų pakeisti Vakarų platformas.

Švietimo ministras Sergejus Kravtsovas teigė, kad galimas „Zoom“ draudimas nepaveiks Rusijos mokyklų, pridurdamas, jog amerikiečių platformą gali pakeisti naujoji šalies vaizdo konferencijų sistema „Sferum“.

„Esame pasirengę bet kokiai situacijai. Ir, žinoma, daugiau dėmesio skirsime savo programinei įrangai“, – teigė jis valstybės valdomai naujienų agentūrai TASS.

Rusijos branduolinė agentūra „Rosatom“ teigė, kad jai taip pat nekils problemų, jei „Zoom“ bus uždrausta.

„Rusijos branduolinė pramonė ryšiams naudoja savo vidinę uždarą platformą“, – teigė korporacijos atstovas spaudai naujienų agentūrai „RIA Novosti“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.