„Samsung“ Lietuvoje taikys naują telefonų prekybos modelį

Renkantis naują automobilį įprasta atvykti į automobilių saloną, išsirinkti dominantį modelį ir tuomet jį išbandyti realiomis eismo sąlygomis. Testuoti įrenginius prieš juos įsigyjant – tokią praktiką Lietuvoje pradeda taikyti ir pasaulinė technologijų bendrovė „Samsung“. Bendrovė suteikia galimybę pirkėjams prieš įsigijimą bandyti išmanųjį telefoną dvi savaites. Pirmieji modeliai, kuriems taikomos naujos įsigijimo sąlygos, yra „Galaxy Fold2“ ir „Galaxy Z Flip“ telefonai.

Testuoti įrenginius prieš juos įsigyjant – tokią praktiką Lietuvoje pradeda taikyti ir pasaulinė technologijų bendrovė „Samsung“.<br> „Samsung“ nuotr.
Testuoti įrenginius prieš juos įsigyjant – tokią praktiką Lietuvoje pradeda taikyti ir pasaulinė technologijų bendrovė „Samsung“.<br> „Samsung“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 20, 2021, 6:19 PM, atnaujinta Apr 21, 2021, 10:24 AM

„Nuolat ieškome sprendimų, kurie pirkėjams leistų geriau pažinti mūsų bendrovės produktus. Pandeminė aplinka kūrybiškumą tik paskatino, todėl ilgai nedelsę nusprendėme išbandyti šią Lietuvos rinkoje dar neįprastą naujovę. Tikime, kad lankstus ekranas – išmaniųjų telefonų ateitis, atnešantis daug naujų galimybių ir patogesnį naudojimą, todėl drąsiai juos patikime pirkėjų testavimui. Šiandien sulenkiamieji išmanieji telefonai rinkoje dar nėra labai įprastas dalykas, todėl neabejojame, kad ši galimybė padės pašalinti dažnai su išskirtinai pažangia inovacija susijusius nuogąstavimus“, – sako „Samsung Electronic Baltics“ vadovas Lietuvoje Simonas Skupas.

Bandymo programa šiuo metu veikia specializuotose gamintojo parduotuvėse. Bandymo programą sudaro trys žingsniai. Pirmiausia, pirkėjas turi pasirinkti patinkantį sulenkiamą telefoną, tuomet pasirašyti sutartį išbandyti pasirinktą telefoną 14 dienų nemokamai, o baigiantis numatytam laikotarpiui nuspręsti, ar telefoną jis nori įsigyti. Nusprendus grąžinti – tereikia jį pristatyti į gamintojo parduotuvę viename iš didžiųjų šalies miestų.

Vertindamas išmaniųjų sulenkiamųjų telefonų potencialą, S. Skupas teigia, kad tai vizualiai ir technologiškai ypatingi įrenginiai, todėl bendrovė optimistiškai žiūri į jų paklausą. „Pirmųjų metų rinkoje prognozės pasiteisino – bendri pardavimų rezultatai rodo, kad sulenkiamų įrenginių gerbėjų ratas mūsų šalyje plečiasi. Tai patvirtina ir 2020 metų pardavimo duomenys. Nors rinkai buvo pasiūlytas ribotas jų kiekis, planuoti pardavimai buvo pasiekti“, – teigia S. Skupas.

Pasak S. Skupo, pandemija iš dalies pakeitė pirkėjų suvokimą apie išmanųjį telefoną. Jie pamatė, koks svarbus yra kokybiškas, patogus saugus įrenginys, kai dirbame nuotoliniu būdu ar tiesiog pramogaujame, todėl naujas galimybes suteikiantys telefonai ateityje turėtų populiarėti dar sparčiau.

„Galaxy Z Fold2“ rinkoje išsiskiria savo ekrano dydžiu – išorinėje dalyje yra 6,2 colių ekranas, o atlenktas pagrindinis ekranas yra net 7,6 colių įstrižainės. Kuriant šį išmanųjį telefoną buvo bendradarbiaujama su „Google“ ir „Microsoft“ – buvo siekiama sukurti atvirą sulenkiamų įrenginių ekosistemą ir suteikti klientams galimybę maksimaliai padidinti savo produktyvumą mobiliojoje aplinkoje. Telefone integruotas „Flex“ režimas ir programų tęstinumas vartotojams leidžia patogiai įvairiomis programomis naudotis abiejuose ekranuose.

„Galaxy Z Flip“ yra pirmasis sulenkiamas išmanusis telefonas, kuriame panaudotas sulenkiamas stiklas, kuris leidžia 6,7 colių ekraną sulenkti į kompaktišką ir į delną telpanti įrenginį. Sulenkus šis modelis telpa į delną, o atlenkus pasirodo visas jo dydis ir it stiklas lygus paviršius. Atlenktas išmanusis atrodo tarsi itin mažas nešiojamas kompiuteris. Įrenginį sulenkus patogiu kampu ir padėjus ant lygaus paviršiaus, jis automatiškai persijungia į „Flex“ režimą. Taip viršutinę ekrano pusę galima naudoti turinio peržiūrai, o apatinę – valdymui. Pavyzdžiui, naudojantis „YouTube“ platforma, vaizdo įrašus vartotojas gali žiūrėti ekrano viršuje, o aprašymus skaityti ir komentarus rašyti jo apačioje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.