Britų premjero B. Johnsono telefono numeris 15 metų buvo prieinamas internete

Jungtinės Karalystės vyriausybė penktadienį nesuteikė didelės reikšmės galimoms saugumo problemoms po pranešimo, kad ministro pirmininko Boriso Johnsono mobiliojo telefono numeris buvo 15 metų lengvai prieinamas internete.

 Boriso Johnsono mobiliojo telefono numeris buvo 15 metų lengvai prieinamas internete.<br> PA / Scanpix nuotr.
 Boriso Johnsono mobiliojo telefono numeris buvo 15 metų lengvai prieinamas internete.<br> PA / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 30, 2021, 3:44 PM

Apie garsenybes rašanti interneto svetainė „Popbitch“ atskleidė, kad vieno tyrimų centro pranešime spaudai B. Johnsono telefono numeris buvo prieinamas nuo 2006 metų, kai dabartinis premjeras buvo opozicijos parlamentaras ir Konservatorių partijos atstovas švietimo klausimais.

Ketvirtadienio vakarą paskambinus šiuo numeriu galima buvo išgirsti pranešimą, kad „telefonas yra išjungtas. Penktadienį numeris jau buvo nenaudojamas.

Vidaus reikalų ministrė Victoria Atkins patikino, kad ministras pirmininkas „žino savo pareigas, kai kalbama apie nacionalinį saugumą“, ir pažėrė kritikos žiniasklaidai, atskleidusiai, kad šis numeris buvo viešai prieinamas.

Tačiau buvęs patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Peteris Rickettsas sakė, kad jeigu telefono numeris buvo lengvai prieinamas, telefoninių pokalbių galėjo klausytis priešiškos valstybės „ir galbūt kiti nevalstybiniai veikėjai, pavyzdžiui, sumanios nusikalstamos gaujos“.

B.Johnsonas jau sulaukia klausimų dėl susirašinėjimo su verslo lyderiais ir lobistais trumposiomis žinutėmis ir žinutėmis platformoje „WhatsApp“.

Jis teigė nepadaręs nieko bloga pernai susirašinėdamas su pramonininku Jamesu Dysonu ir žadėdamas „pataisyti“ jam mokesčius, jeigu J.Dysonas sutiks gaminti dirbtinio plaučių vėdinimo aparatus Nacionalinei sveikatos priežiūros tarnybai (NHS).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.