Karantinas keičia skambinimo įpročius: Mamos diena – ne tik praėjusį sekmadienį

Motinos dienos proga vakar sveikinimų sulaukė šimtai tūkstančių lietuvių – ne tik mamos, bet ir močiutės, sesės, krikštamotės. „Telia“ pastebi, kad būtent sekmadieniais vidutinė skambučių trukmė rekordiškai išauga, o vien vakar jos klientai bendrai sudėjus prakalbėjo virš 20 metų.

 Motinos dienos proga vakar sveikinimų sulaukė šimtai tūkstančių lietuvių – ne tik mamos, bet ir močiutės, sesės, krikštamotės.<br> 123rf nuotr.
 Motinos dienos proga vakar sveikinimų sulaukė šimtai tūkstančių lietuvių – ne tik mamos, bet ir močiutės, sesės, krikštamotės.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 3, 2021, 11:12 AM

„Mobiliųjų klientų aktyvumas savaitgaliais sumažėja – žmonės skambina, rašo ir internetu naudojasi mažiau. Tačiau vienu aspektu būtent sekmadieniai yra išskirtiniai: tai vidutinė skambučių trukmė. Jei įprastą dieną ji siekia apie 3 minutes, tai sekmadieniais išauga ir iki 5 minučių. Taigi net jei negali susitikti, bent paskambinti mamai lietuviai laiko suranda“, – sako „Telia“ Tinklo vadovas Arūnas Strolia.

Kad sveikinimai Motinos dienos proga neapsiribojo tik keliais žodžiais, vaizdžiai iliustruoja operatoriaus statistika: sekmadienį, Motinos dieną „Telia“ klientai bendrai prakalbėjo virš 10 mln. minučių, kas yra tolygu beveik 7,5 tūkst. dienų, arba daugiau nei 20 metų. A. Strolia taip pat pastebi, kad karantinas išugdė ir daugiau naujų įpročių, vienas jų – vaizdo skambučiai artimiesiems, kuriems naudojami mobilieji duomenys. Vien praėjusį sekmadienį operatoriaus mobiliųjų paslaugų klientai persiuntė apie 340 terabaitų duomenų.

Kad kalbėtis su mama telefonu naudinga, patvirtina ir naujausias „Wilson Electronics“ tyrimas. Tyrėjai analizavo Z kartos žmonių smegenų veiklą, siekdami išsiaiškinti, ką jie jaučia kalbėdamiesi su savo mamomis, o rezultatai buvo lyginami su smegenų veikla susirašinėjant. Nors dauguma – net 87 proc. – tyrimo dalyvių nurodė pirmenybę teikiantys susirašinėjimui, paaiškėjo, kad 83 proc. atvejų pokalbis su mama juos nuramino, sumažėjo jų streso ir nerimo lygis.

„Skambutis telefonu ne tik mus suartina, bet ir gali pagerinti savijautą, o tai ypač svarbu šiuo neįprastu, sudėtingu laiku. Kadangi prakalbėtų minučių operatoriai jau senokai neskaičiuoja, nereikia laukti nei progos, nei savaitgalio, kad galėtumėte paskambinti“, – sako A. Strolia.

Tiesa, skmadienį mamas sveikino ne visas pasaulis, mat Motinos diena įvairiose šalyse minima skirtingomis dienomis. Bene populiariausia data – antrasis gegužės sekmadienis, kurią pasirinkę arti šimto šalių. Kartu su Lietuva mamas pirmą gegužės sekmadienį sveikina tik 8-ių šalių gyventojai, kitur Motinos diena minima paskutinį gegužės sekmadienį, gegužės 10 d., kovo 8 d., kovo 21 d. ir kitomis datomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.