„Microsoft“ įsipareigojo neperkelti europiečių duomenų į JAV

JAV technologijų milžinė „Microsoft“ ketvirtadienį pažadėjo laikyti visus klientus duomenis, surinktus Europoje esančiuose debesų centruose, Europos Sąjungoje (ES) ir neperkelti jų į Jungtines Valstijas, siekdama išsklaidyti nerimą, kad JAV įstatymai gali turėti įtakos asmens duomenų rinkimui.

 JAV technologijų milžinė „Microsoft“ ketvirtadienį pažadėjo laikyti visus klientus duomenis, surinktus Europoje esančiuose debesų centruose, Europos Sąjungoje ir neperkelti jų į Jungtines Valstijas.<br> 123rf nuotr.
 JAV technologijų milžinė „Microsoft“ ketvirtadienį pažadėjo laikyti visus klientus duomenis, surinktus Europoje esančiuose debesų centruose, Europos Sąjungoje ir neperkelti jų į Jungtines Valstijas.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 6, 2021, 11:53 AM

„Microsoft“ klientai Europoje jau seniai nerimauja dėl teisinio duomenų, saugomų JAV įmonių serveriuose esančiuose debesyse, statuso bei tai, kokią prieigą JAV institucijos gali turėti prie tokių duomenų.

Nerimas ypač sustiprėjo pernai liepą, kai Europos Teisingumo Teismas panaikino ES ir JAV „privatumo skydą“ – sistemą, leidžiančią įmonėms perduoti asmens duomenis į JAV laikantis Briuselio bendrojo duomenų apsaugos reglamento.

Teismas nustatė, kad mechanizmas nepakankamai apsaugojo ES duomenis nuo JAV institucijų, kurių atžvilgiu ES neturi nei kontrolės, nei teisių į žalos atlyginimą.

Ketvirtadienį tinklaraščio įraše „Microsoft“ prezidentas Bradas Smithas parašė: „Jei esate komercinio ar viešojo sektoriaus klientas ES, mes viršysime esamus duomenų saugojimo įsipareigojimus ir suteiksime galimybę tvarkyti ir saugoti visus duomenis ES.“

„Kitaip tariant, mums nereikės perkelti jūsų duomenų už ES ribų“, – pridūrė jis.

Pasak bendrovės vadovo, šis sprendimas bus taikomas visoms pagrindinėms „Microsoft“ debesijos paslaugoms – „Azure“, „Microsoft 365“ ir „Dynamics 365“ – ir įsigalios iki kitų metų pabaigos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.