„Huawei“: tiekėjų eliminavimas tik apribos rinką, tačiau neužtikrins ryšių tinklų saugumo

„Labai apgailestaujame, kad Elektroninių ryšių įstatymo pakeitimo projektas, yra grindžiamas politiniais aspektais, – sakoma „Huawei Baltics“ išplatintame pranešime spaudai. – Tiekėjų eliminavimas tik apribos rinką, tačiau neužtikrins ryšių tinklų saugumo. Ryšių tinklų saugumui reikalingi aiškūs techniniai reikalavimai ir kriterijai, taikomi visiems tiekėjams. Tiekėjų pašalinimas tik dėl jų kilmės šalies bei sugeravimų dėl galimų neteisėtų veiklų, nepadės to padaryti“.

 Spaudos pranešime rašoma, kad kompanijai gaila, jog labai sudėtingą 5G technologijos diegimą reguliuoja politiniai sprendimai.<br> 123rf nuotr.
 Spaudos pranešime rašoma, kad kompanijai gaila, jog labai sudėtingą 5G technologijos diegimą reguliuoja politiniai sprendimai.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-05-12 12:59

Spaudos pranešime rašoma, kad kompanijai gaila, jog labai sudėtingą 5G technologijos diegimą reguliuoja politiniai sprendimai. „Politinė aplinka nuolat keičiasi, todėl svarbu užtikrinti 5G ryšio taisykles, kurios būtų apsaugotos nuo bet kokios politinės įtakos.

Pavyzdžiui, Suomija ir Vokietija, priešingai nei Lietuva, nusprendė sutelkti dėmesį į visų gamintojų įrangos patikrinimą ir atitikimą saugos kriterijams. Nors šios šalys pasilieka teisę pašalinti tam tikrus tiekėjus iš rinkos, to priežastis turi būti pagrįsta įrodytais faktais ir realiomis grėsmėmis“, – rašoma pranešime.

Kompanija teigia esanti pirmaujančia pasaulyje patikima ir patikimiausia informacinių bei ryšių technologijų tiekėja, turinti keletą ekspertų pripažintų saugos sertifikatų.

„Huawei“ jau 17 metų prisideda prie skaitmeninimo skatinimo Lietuvoje ir per šį laiką nebuvo nė vieno saugumo incidento. Esame pasirengę atlikti bet kokius įrangos patikrinimus, kurie leistų ir toliau užtikrinti, kad ryšių tiekimas Lietuvoje ir toliau bus saugus, o Lietuva išliks konkurencinga įgyvendindama naujos kartos skaitmeninius sprendimus“ – pranešime cituojamas „Huawei“ genralinis vadovas Baltijos šalyse Ricky Chenas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.