Vokietija pradėjo antimonopolinį tyrimą dėl „Amazon“

Vokietijos konkurencijos taryba antradienį pranešė pradėjusi tyrimą dėl internetinės prekybos milžinės „Amazon“ ir jos galimai vykdomos „antikonkurencinės veiklos“.

 Vokietijos konkurencijos taryba antradienį pranešė pradėjusi tyrimą dėl internetinės prekybos milžinės „Amazon“ ir jos galimai vykdomos „antikonkurencinės veiklos“.<br> 123rf nuotr.
 Vokietijos konkurencijos taryba antradienį pranešė pradėjusi tyrimą dėl internetinės prekybos milžinės „Amazon“ ir jos galimai vykdomos „antikonkurencinės veiklos“.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 18, 2021, 2:36 PM

Šalis pasinaudojo nauju įstatymu, kuris suteikia reguliuotojams daugiau galių pažaboti didžiąsias technologijų kompanijas.

Tarybos vadovas Andreasas Mundtas teigė, kad jo vadovaujama agentūra tiria, ar „Amazon“ turi daug įtakos konkurencijai įvairiose rinkose. Jis pridūrė, kad, vadovaudamasi naujuoju įstatymu, reguliuotoja gali „iš anksto imtis veiksmų ir užkirsti kelią galimai antikonkurencinei „Amazon“ veiklai“.

Pagal Vokietijoje sausį priimtą įstatymą, konkurencijos taryba dabar turi daugiau galių „anksčiau ir veiksmingiau įsikišti“, o ne tiesiog nubausti bendroves už piktnaudžiavimą savo dominuojama rinkos padėtimi.

Sutapo, kad Vokietija priėmė šį teisės aktą beveik tuo pat metu, kai ES pristatė įstatymo projektą, kuriuo siekiama pažaboti interneto milžines.

Naujasis tyrimas dėl „Amazon“ yra antrasis toks, kurio Vokietija imasi naudodamasi naujomis galiomis. Priėmus įstatymą, šalis iš pradžių išplėtė vykdomą tyrimą dėl „Facebook“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.