Airijos sveikatos sistemą atakavę programišiai įsikūrę Sankt Peterburge

Airijos specialiosios tarnybos mano, kad nusikaltėliai, įvykdę kibernetinę ataką prieš šalies Nacionalinę sveikatos apsaugos tarnybą, yra Sankt Peterburgo apylinkėse Rusijoje, ketvirtadienį pranešė valstybinis transliuotojas RTE.

Airijos specialiosios tarnybos mano, kad nusikaltėliai, įvykdę kibernetinę ataką prieš šalies Nacionalinę sveikatos apsaugos tarnybą, yra Sankt Peterburgo apylinkėse Rusijoje.<br> 123rf iliustr.
Airijos specialiosios tarnybos mano, kad nusikaltėliai, įvykdę kibernetinę ataką prieš šalies Nacionalinę sveikatos apsaugos tarnybą, yra Sankt Peterburgo apylinkėse Rusijoje.<br> 123rf iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 21, 2021, 8:21 AM

„Nacionalinis kibernetinio saugumo centras ir policija mano, kad už šią ataką atsakinga organizuota grupė, žinoma pavadinimu „Wizard Spide“ ir kad ji įsikūrusi Sankt Peterburge ir jo apylinkėse“, – nurodė RTE.

Visuomeninio transliuotojo žiniomis, Airijos vyriausybė jau susisiekė su Rusijos valdžia dėl kibernetinės atakos ir jos padarytos žalos Airijos sveikatos apsaugos sistemai.

Tuo metu sveikatos apsaugos ministras Stephenas Donnelly pareiškė, kad valdžia nemokėjo programišiams išpirkos.

RTE nurodė, kad Nacionalinis kibernetinio saugumo centras ir policija šiuo metu atlieka tarptautinį incidento tyrimą, palaikydamos kontaktus su Federaliniu tyrimų biuru (FTB), Interpolu, Europolu ir Jungtinės Karalystės nacionaline kovos su nusikalstamumu agentūra.

Gegužės 14 dieną Airijos nacionalinė sveikatos apsaugos tarnyba paskelbė išjungusi savo kompiuterių sistemas, nes patyrė „reikšmingą išpirkos reikalaujančio viruso (angl. ransomware) ataką“.

Tarnybos atstovas Paulas Reidas sakė, kad ataka padarė rimtos žalos šalies sveikatos apsaugos sistemai. Tačiau jis negalėjo pasakyti, ar pavogti duomenys apie pacientus nutekėjo į internetą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.