„Facebook“ ir „Vaikų linija“ dalinsis patarimais, kaip būti saugiems internete

Tęsdama pastangas šviesti visuomenę, „Facebook“ Lietuvoje pristato virtualų seminarą apie saugumą internete, kurio partneriais tapo emocinę paramą vaikams ir paaugliams telefonu bei internetu teikianti „Vaikų linija“. Gegužės 27 d. vyksiančio virtualaus seminaro metu „Facebook“ ekspertė Sandra Ovčinikova ir „Vaikų linijos“ psichologė dr. Jurgita Smiltė Jasiulionė dalinsis patarimais, kurie padės geriau kontroliuoti savo privatumą ir saugumą internete. Mokymus visi norintys galės stebėti „Vaikų linijos“ „Facebook“ paskyroje.

 Tęsdama pastangas šviesti visuomenę, „Facebook“ Lietuvoje pristato virtualų seminarą apie saugumą internete, kurio partneriais tapo emocinę paramą vaikams ir paaugliams telefonu bei internetu teikianti „Vaikų linija“.<br> 123rf nuotr.
 Tęsdama pastangas šviesti visuomenę, „Facebook“ Lietuvoje pristato virtualų seminarą apie saugumą internete, kurio partneriais tapo emocinę paramą vaikams ir paaugliams telefonu bei internetu teikianti „Vaikų linija“.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 25, 2021, 12:33 PM

Mokymų metu „Facebook“ Lietuvos operacijų projektų vadovė Sandra Ovčinikova aptars saugumo ir privatumo nustatymus, tuo tarpu „Vaikų linijos“ psichologė dr. Jurgita Smiltė Jasiulionė papasakos apie įvairias nemalonias patirtis internete, kaip į jas reaguoti, pasidalins patarimais, kur kreiptis pagalbos.

Jacob Turowski, „Facebook“ viešosios politikos vadovas Baltijos šalims, Bulgarijai, Rumunijai ir Lenkijai, sako, kad gyvenant dabartinėmis aplinkybėmis, šalies vaikų, jų tėvų ir mokytojų švietimas apie saugumą internete yra išskirtinai svarbus.

„Saugumas „Facebook“ visada buvo svarbiausias prioritetas, vystant produktus ir platformas bei jas valdant. Kurdami aiškias taisykles, apibrėžiančias elgesio normas mūsų platformoje, laikomės plataus požiūrio. Tam, kad užkirstume kelią taisyklių pažeidimams, vystome sudėtingas technologijas ir suteikiame žmonėms naudingus įrankius bei išteklius, leidžiančius kontroliuoti savo potyrius ir, prireikus, sulaukti pagalbos. Tačiau technologijos negalės visiškai pakeisti vartotojų budrumo, todėl švietimas yra būtinas. Taip pat, turint omenyje tai, kad pandemijos metu daugybė realaus gyvenimo veiklų, tokių kaip pamokos mokykloje ar gyvi susitikimai su draugais, iš esmės persikėlė į internetą, saugus interneto naudojimas yra svarbesnis nei bet kada anksčiau“, – komentavo J. Turowski.

„Per praėjusius metus, kai vaikai daugiau laiko praleido internete dėl nuotolinio mokymosi, „Vaikų linija“ sulaukė trečdaliu daugiau vaikų skambučių ir žinučių, susijusių su nemaloniomis patirtimis, bendraujant internetu. Vaikai ir paaugliai pasakojo susidūrę su žalingu turiniu, elektroninėmis patyčiomis, privatumo pažeidimais, nerimavo dėl savo reputacijos internete, dalijosi seksualinio priekabiavimo, sekstingo ir viliojimo internete patirtimis. Labai svarbu, kad suaugusieji domėtųsi, ką vaikai patiria ir išgyvena internete, bei galėtų laiku pastebėti ir jiems padėti, susidūrus su grėsmėmis ar skaudžiomis patirtimis virtualioje erdvėje“, – teigia „Vaikų linijos“ vadovas dr. Robertas Povilaitis.

Virtualų seminarą visi norintys galės stebėti gegužės 27 d., ketvirtadienį, 18 valandą „Vaikų linijos“ „Facebook“ paskyroje. Mokytojai kviečiami pasinaudoti šia vaizdo medžiaga, moksleiviams pristatant saugumo internete temą pamokos metu. Transliacijos įrašas tame pačiame kanale bus prieinamas ir vėliau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?
Gyvai
Gyvai: komentarai apie Vilniuje kilusį gaisrą ir situacijos suvaldymą