Vokietijos konkurencijos priežiūros tarnyba pranešė pradėjusi tyrimą dėl „Google“ veiklos

Vokietijos konkurencijos prievaizdė antradienį pranešė pradėjusi tyrimą „Google“ atžvilgiu dėl antikonkurencinės praktikos, remdamasi naujai įsigaliojusiu įstatymu, kuris kiek anksčiau pasitelktas pradėti tyrimus ir dėl kitų JAV technologijų milžinių.

 Vokietijos konkurencijos prievaizdė antradienį pranešė pradėjusi tyrimą „Google“ atžvilgiu dėl antikonkurencinės praktikos.<br>123rf nuotr.
 Vokietijos konkurencijos prievaizdė antradienį pranešė pradėjusi tyrimą „Google“ atžvilgiu dėl antikonkurencinės praktikos.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 25, 2021, 2:36 PM

Vokietijos federalinis kartelių biuras (vok. Bundeskartellamt) ketina įvertinti „Google“ padalinių Vokietijoje ir Airijoje veiklą, taip pat ir jos patronuojančiosios bendrovės „Alphabet“ veiksmus, sakoma pranešime.

Atsižvelgiant į „Google“ skaitmeninių produktų populiarumą ir masinį naudojimą, tyrimas turės „išskirtinę svarbą įvairiose rinkose“, pareiškė biuro vadovas Andreasas Mundtas.

„Google“ verslo modelis iš esmės yra pagrįstas vartotojų duomenų apdorojimu, – pažymėjo A.Mundtas. – Taigi „Google“ čia turi strateginį pranašumą dėl esamos prieigos prie konkurencijai svarbių duomenų.“

Pagrindinis tyrimo klausimas yra tai, ar vartotojai „turi pakankamai pasirinkimo galimybių dėl to, kaip „Google“ naudoja jų duomenis, kai vartotojai pageidauja naudotis bendrovės paslaugomis“, – kalbėjo A.Mundtas.

Tyrimas pradėtas remiantis neseniai įsigaliojusiu įstatymu, kuris priežiūros institucijoms suteikia daugiau galių kontroliuoti didžiųjų technologijų įmonių veiklą, o panašūs tyrimai jau pradėti „Amazon“ ir „Facebook“ atžvilgiu.

Pagal sausio mėnesį priimtą Vokietijos konkurencijos įstatymo pataisą, priežiūros tarnyba dabar turi daugiau galių „anksčiau ir efektyviau įsikišti“ į technologijų įmonių veiklą, o ne tiesiog jas bausti už piktnaudžiavimą dominuojančia rinkos padėtimi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.