Apie vagystę pranešė programėlė

Radusi pamestą svetimą banko kortelę, 63 metų rokiškietė iškart puolė į parduotuves apsipirkinėti.

 Savo banko paskyroje vyras buvo pasirinkęs nustatymą, kad bankininkai jį informuotų apie bet kokį atsiskaitymą.<br> 123rf nuotr.
 Savo banko paskyroje vyras buvo pasirinkęs nustatymą, kad bankininkai jį informuotų apie bet kokį atsiskaitymą.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Darius Krasauskas

May 27, 2021, 10:56 AM

Tuo metu kortelės savininkas 35 metų rokiškėnas sėdėjo namuose ir gavo telefonu žinutę, kad jo banko kortele ką tik buvo atsiskaityta už prekes parduotuvėje. Mat savo banko paskyroje vyras buvo pasirinkęs nustatymą, kad bankininkai jį informuotų apie bet kokį atsiskaitymą.

Rokiškėnas iš pradžių pamanė, kad įvyko klaida. Tačiau po kurio laiko į telefoną atskriejus dar vienai tokiai pat žinutei, vyras sunerimo ir ėmė aiškintis, kas čia vyksta. Tuomet jis ir pastebėjo, kad nebėra piniginės, kurioje buvo 140 eurų, asmens dokumentai ir banko kortelė.

Patikrinęs elektroninės bankininkystės išklotinę, vyras suprato, kad su jo banko kortele buvo apsipirkta keliose parduotuvėse.

Kadangi pirkinių sumos nebuvo didelės, kortelės turėtojui įvesti PIN kodo nereikėjo. Užtekdavo kortelę pridėti prie skaitytuvo.

Vos tik sulaukę pranešimo, policininkai ėmė veikti akimirksniu.

Iš banko išklotinių sužinoję, kuriose parduotuvėse buvo apsipirkta, tyrėjai peržiūrėjo prekybos salėse įrengtų vaizdo kamerų įrašus. Jie iškart atkreipė dėmesį į vieną pagyvenusią moterį.

Sužinoję, kad vėl ką tik buvo apsipirkta Respublikos gatvėje esančioje parduotuvėje, pareigūnai nuskubėjo ten ir tarpduryje sutiko su pirkiniais išeinančią užfiksuotą moterį. Ji bemat atsidūrė areštinėje.

Patirtą nuostolį nukentėjėlis įvertino 332 eurais, jis nurodė, kad piniginę pametė pats.

Rokiškio policijos viršininkas Rimantas Čepulis džiaugėsi pareigūnų sėkme.

„Vyrai gerai padirbėjo. Padėkojau jiems“, – sakė viršininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kaip alkoholio, tabako vartotojai stiprintų gynybą?