Lenkija tapo „beprecedenčių“ kibernetinių atakų taikiniu

Lenkijos parlamentas paskelbė, kad trečiadienį surengs uždarą posėdį, kuriame aptars kibernetinių atakų prieš savo šalį bangą. Vyriausybė šią bangą pavadino „beprecedente“.

 Lenkijos parlamentas paskelbė, kad trečiadienį surengs uždarą posėdį, kuriame aptars kibernetinių atakų prieš savo šalį bangą. Vyriausybė šią bangą pavadino „beprecedente“.<br> 123rf iliustr.
 Lenkijos parlamentas paskelbė, kad trečiadienį surengs uždarą posėdį, kuriame aptars kibernetinių atakų prieš savo šalį bangą. Vyriausybė šią bangą pavadino „beprecedente“.<br> 123rf iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 15, 2021, 3:50 PM

„Klausysime ministro pirmininko (Mateusz Morawiecki) paaiškinimų ir informacijos“, – antradienį žurnalistams sakė pirmininko pavaduotoja Malgorzata Kidawa-Blonska.

Pasak vyriausybės atstovo Piotro Mullerio, M.Morawieckis, paprašęs surengti šį posėdį, planuoja pateikti slaptus dokumentus, susijusius su „plataus masto“ išpuoliais.

„Pastaruoju metu buvome patyrę precedento neturintį kibernetinį išpuolį prieš Lenkiją, prieš Lenkijos institucijas ir atskirus elektroninio pašto paskyrų naudotojus“, – antradienį jis sakė televizijos kanalui „Polsat News“.

Praėjusią savaitę kažkas įsilaužė į privačią Lenkijos vakcinacijos vadovo Michalo Dworczyko el. pašto paskyrą.

Kai kurie laiškai vėliau buvo paskelbti šifruotoje pranešimų sistemoje „Telegram“.

Išpuolių mastas „yra platus ir susijęs ne tik su M. Dworczyku, vyriausybės nariais ir (valdančiąja dešiniųjų) PiS partija, bet ir su didele žmonių grupe“, – sakė P.Mulleris.

M.Dworczykas paneigė vietos žiniasklaidos pranešimus, kad jo pašto dėžutėje buvo slapti oficialūs dokumentai, sakydamas, jog dalis paviešintos informacijos ir el. laiškų buvo sufabrikuoti.

„Pranešimų sintaksė ir kalba, taip pat paskelbtų failų metaduomenys rodo, kad šią medžiagą galėjo parengti rusakalbiai“, – praėjusią savaitę sakė M.Dworczykas.

Įsilaužėliai taip pat taikėsi į jo žmonos paskyras socialiniuose tinkluose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: Lietuva atsisveikina su mirusiu buvusiu premjeru G. Kirkilu