ES pradėjo antimonopolinį tyrimą dėl „Google“ veiklos

Antradienį ES pradėjo plataus masto antimonopolinį tyrimą dėl „Google“ įmonės, kilus susirūpinimui dėl to, kad ji išstumia konkurentus iš itin pelningos interneto reklamos rinkos.

Antradienį ES pradėjo plataus masto antimonopolinį tyrimą dėl „Google“ įmonės, kilus susirūpinimui dėl to, kad ji išstumia konkurentus iš itin pelningos interneto reklamos rinkos.<br>123rf nuotr.
Antradienį ES pradėjo plataus masto antimonopolinį tyrimą dėl „Google“ įmonės, kilus susirūpinimui dėl to, kad ji išstumia konkurentus iš itin pelningos interneto reklamos rinkos.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 22, 2021, 2:04 PM

Tyrimo metu bus „vertinama, ar „Google“ pažeidė ES konkurencijos taisykles, teikdama pirmenybę savo pačios internetinės reklamos technologijų paslaugoms“, teigiama pranešime.

Bus tiriama svarbi „Google“ verslo, kurio daugiau nei 80 proc. pajamų praėjusiais metais buvo gauta iš reklamos, t. y. 147 mlrd. dolerių (124 mlrd. eurų), dalis.

„Esame susirūpinę dėl to, kad dėl „Google“ veiklos sumažėjo kitų interneto reklamos paslaugų tiekėjų pajėgumai konkuruoti“ vaizdinės reklamos technologijų srityje, – teigė už konkurenciją atsakinga eurokomisarė Margrethe Vestager.

Kalbama apie iš esmės nepastebėtas, bet plačiai paplitusias „Google“ technologijas, kurios tarpininkauja tarp reklamdavių ir leidėjų internete.

ES mėgins nustatyti, ar „Google“ suteikė pirmenybę savo reklamos inventoriaus technologijoms „AdX“ ir „Doubleclick“, taip pat nagrinės ir kitus „Google“ verslo aspektus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.