Karšta lrytas.lt vasara: užtikrinta antroji vieta, rekordinės video peržiūros ir dovanos skaitytojams

Vasara sužydo visu gražumu, bet įsibėgėjęs atostogų metas neatitraukia lankytojų nuo naujienų portalų. Oficiali statistika skelbia, kad birželio mėnesį naujienų portalas lrytas.lt pagal pagrindinę metriką – realių vartotojų dienos vidurkį (Average daily real users) – buvo antras! Redakcija kviečia vasaroti su lrytas.lt ir liepą žada dar karštesnių naujienų.

 Oficiali statistika skelbia, kad birželio mėnesį naujienų portalas lrytas.lt pagal pagrindinę metriką – realių vartotojų dienos vidurkį buvo antras.
 Oficiali statistika skelbia, kad birželio mėnesį naujienų portalas lrytas.lt pagal pagrindinę metriką – realių vartotojų dienos vidurkį buvo antras.
Birželį lrytas.lt kasdien sulaukdavo vidutiniškai 455 tūkst. lankytojų.<br>T.Bauro nuotr.
Birželį lrytas.lt kasdien sulaukdavo vidutiniškai 455 tūkst. lankytojų.<br>T.Bauro nuotr.
Birželį lrytas.lt kasdien sulaukdavo vidutiniškai 455 tūkst. lankytojų.<br>T.Bauro nuotr.
Birželį lrytas.lt kasdien sulaukdavo vidutiniškai 455 tūkst. lankytojų.<br>T.Bauro nuotr.
Lrytas.lt direktorius Tautvydas Mikalajūnas.<br> T.Bauro nuotr. 
Lrytas.lt direktorius Tautvydas Mikalajūnas.<br> T.Bauro nuotr. 
Lrytas.lt Verslo skyriaus redaktorius Vytenis Radžiūnas.<br> T.Bauro nuotr. 
Lrytas.lt Verslo skyriaus redaktorius Vytenis Radžiūnas.<br> T.Bauro nuotr. 
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jul 7, 2021, 5:57 PM, atnaujinta Jul 8, 2021, 10:42 AM

Remiantis „Gemius“ praėjusio mėnesio statistika, realių lankytojų skaičius siekė daugiau kaip 1,1 mln. Jau kelis mėnesius atsiplėšęs nuo trečiosios vietos, lrytas.lt ir toliau didina atotrūkį vidutinės dienos auditorijos statistikoje. Birželį lrytas.lt kasdien sulaukdavo vidutiniškai 455 tūkst. lankytojų.

Pateiktas išsamus ir įtraukiantis turinys bei naujienų gausa lėmė, kad birželį skaitytojai nemažai laiko praleido naršydami portale. Užfiksuota, kad vienas lankytojas lrytas.lt portale vidutiniškai skaitė 1 valandą ir 48 minutes.

Pagal kitus auditorijos matavimo rodiklius – puslapių pervertimus ir apsilankymų skaičių – lrytas.lt tvirtai laikosi antroje pozicijoje. Pastarojoje statistikoje sugeneruota daugiau kaip 27 mln. apsilankymų, o puslapių pervertimų skaičius per birželį pasiekė daugiau kaip 134 mln.

„Vasara atostogų metas, nes lrytas.lt redakcijai birželis – pats darbymetis. Mūsų žurnalistai kokybiškai ir operatyviai pateikia naujienas iš svarbiausių metų sporto renginių, turistų užpildyto Lietuvos pajūrio ir nušviečia svarbiausias mūsų šalies ir pasaulio aktualijas.

Akivaizdu, kad atsakingas ir nuoširdus redakcijos darbas duoda labai gerų rezultatų – toliau tvirtai laikomės antroje vietoje, gerėja ir kiti skaitomumo rodikliai. Tai įkvepia ir motyvuoja būsimiems įvykiams ir projektams, kurių liepą tikrai netrūks“, – sako lrytas.lt direktorius Tautvydas Mikalajūnas.

Išskirtinis video turinys

Lrytas.tv birželio mėnesį palydėjo įspūdingais skaičiais. Lietuvos pramogų pasaulyje garsiai nuskambėjęs nuomonės formuotojos Agnės Jagelavičiūtės ir jos kaimyno konflikto vaizdo įrašas portale sulaukė daugiau nei milijono peržiūrų bei kelias savaites buvo žiūrimiausių vaizdo įrašų viršūnėje. Ne ką mažiau susidomėjimo sulaukė sulaikyti Baltarusijos opozicionieriaus R. Pratasevičiaus vaizdo įrašai, pajūrį sukrėtusi gelbėjimo operacija Smiltynėje bei liūtys Šiauliuose.

Birželio mėnesį lrytas.tv kartu su „Lietuvos ryto“ televizija esamiems ir būsimiems studentams pristatė kelių serijų laidą „Renkuosi studijuoti“, kurioje specialistai, profesoriai bei švietimo įstaigų darbuotojai papasakojo, kaip pasiruošti studijoms. Laidos portale susižėrė skaitytojų simpatijas.

Lrytas.tv redaktorė Gintarė Valancevičiūtė sako, jog nors vasara yra laikotarpis, kai žmonės laiką leidžia gamtoje, tačiau pastarieji noriai jungiasi ir lrytas.tv, kurioje gali susipažinti su Lietuvos bei užsienio aktualijomis ir naujienomis iš pirmų lūpų.

„Vasaros sezonas žiniasklaidai tikrai nėra tas laikas, kai galime atsipalaiduoti. Net ir orams visus pritraukus poilsiui prie ežerų, stengiamės pateikti informaciją ir padėti žmonėms susipažinti su tuo, kas karščiausio ir svarbiausio vyksta Lietuvoje“, – tikina G. Valancevičiūtė.

Pastarąjį mėnesį portale buvo gausu pramoginio ir kultūrinio turinio. Ilgamečiu gatvės teatrų festivalio „Šermukšnis“ partneriu esantis lrytas.lt skaitytojams padovanojo galimybę pamatyti net tris dienas trunkančio festivalio išskirtinius pasirodymus.

Tuo tarpu krepšinio entuziastai tiesiogiai per lrytas.tv galėjo stebėti R. Kaukėno rengiamą 3x3 krepšinio turnyrą „Už pergalę gyventi“, kuriame kovėsi ir žymūs šalies krepšininkai. Tradiciškai liepos 6-ąją portalas prisidėjo prie gražios iniciatyvos – skleidė žinią ir kvietė kartu giedoti „Tautišką giesmę“.

Dovanos lankytojams

Socialiniuose tinkluose šį mėnesį karaliauja sportas – itin didelio susidomėjimo sulaukia Europos futbolo čempionato naujienos, kuriomis žurnalistai dalinasi lrytas.lt Sporto „Facebook“ profilyje.

Facebook“ birželį skaitytojams pateikta ne viena atrakcija – dalyvaudami net keliuose surengtuose konkursuose, lankytojai turėjo progą laimėti knygas, bilietus į kiną, lrytas.lt atributikos. Didžiausio populiarumo sulaukė konkursas, kuriame su partneriais „Medusa Concert“ buvo dovanojami bilietai į Andriaus Mamontovo koncertą Kernavėje. Įrašas sulaukė daugiau kaip 2 tūkst. reakcijų.

Liepa neleis atsikvėpti

Įsibėgėjanti vasara lrytas.lt komandos tempo nelėtina, atvirkščiai – ir toliau portale netrūks originalių, įdomių ir naudingų projektų.

Liepą pasitinkame su didžiausio sporto renginio projektu – Olimpinėmis žaidynėmis, kurių laukti lieka nebeilgai. Specialiame polapyje kviečiame palaikyti mūsų šalį atstovaujančius sportininkus, sekti jų rezultatus, skaityti ir stebėti karščiausias naujienas tiesiogiai iš Tokijo, kurias praneš lrytas.lt Sporto skyriaus redaktorius Martynas Suslavičius.

Šiuo metu abiturientams ir studentams itin aktualus projektas „Egzaminai ir studijos“ – visos naujienos apie brandos egzaminus, studijų programas, patarimus, ką ir kaip rinktis. Rubrikoje Švietimas visa informacija apie tai, kaip rasti geriausią sprendimą, renkantis aukštąją mokyklą ir karjerą. Patarimais į šiuos sudėtingus klausimus dalijasi savo sričių ekspertai.

Penktąjį sezoną pradeda „Lietuvos ryto“ žiniasklaidos grupės projektas „Verslo genas“. Apie jauną verslą kuriančius, drąsius Lietuvos verslininkus lrytas.lt žurnalistai rašo įkvepiančias istorijas ir rengia video reportažus. Lrytas.lt komanda kviečia verslo atstovus kandidatuoti ir dalyvauti „Verslo geno“ rinkimuose. Tai puiki galimybė apie savo veiklą papasakoti visai Lietuvai.

Per penkerius metus naujienų portalo lrytas.lt žurnalistai aprašė jau kelis šimtus sėkmės istorijų. Per šį laiką šalyje atsirado ir daugybė naujų verslininkų, kiti sukaupė dar daugiau pamokų. Kelis būsimus mėnesius ir vėl leisimės į skirtingus Lietuvos regionus ir kalbinsime jaunuosius verslininkus. Džiugu, kad po publikacijų ir vaizdo reportažų juos aplanko dar daugiau tautiečių ir taip palaiko vietos verslus“, – sako lrytas.lt Verslo skyriaus redaktorius Vytenis Radžiūnas.

Vienas vasariškiausių projektų – „Vasaros stilius“. Apie tai, kas madinga vasarą, kokios vyrauja grožio ir mados tendencijos bei stiliaus naujienos, stiliaus patarimai atostogų garderobui, įžymybių stilius ir daug kitų įkvepiančių temų.

Lrytas.lt vis dar kviečia apsilankyti „Lietuvos vasaros sostinė“ polapyje ir balsuoti bei išrinkti „Lietuvos vasaros sostinę 2021“. Šiuo metu lyderiauja Marijampolė, tačiau nedaug atsilieka antroje pozicijoje esančios Širvintos. Anykščių miestas – trečioje vietoje.

Į portalo eterį sugrįžo projektas „Laisvė kvėpuoti“, kuriame pateikiama visa aktuali informacija apie alergijas ir jų gydymą, augalų žydėjimo laiką, galimus alergenus.

Skaityti, matyti bei klausyti visą portalo turinį galima ir per mobiliąją programėlę. Sekti naujienas patogu ir greita esant bet kurioje vietoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.