Vykstantiems atostogauti: kaip keliaujant greitai įkrauti telefono bateriją?

Šiandien išmanusis telefonas nebėra tik ryšio priemonė. Tai kartu ir piniginė, kuria atsiskaitome už automobilio stovėjimą ar viešbučio rezervaciją. O kur dar navigacija, kurios kelionės metu prireikia dažnai. Net ir geriausią bateriją turintis išmanusis telefonas greitai išsikrauna juo aktyviai naudojantis. Tad „Bitės Profai“ dalinasi naudingais patarimais, kaip greitai įkrauti išmaniojo bateriją.

 Aktyvios dienos metu, kai telefono įkrauti tiesiog nespėjate, pravartu su savimi turėti išorinę bateriją.<br> 123rf nuotr.
 Aktyvios dienos metu, kai telefono įkrauti tiesiog nespėjate, pravartu su savimi turėti išorinę bateriją.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 19, 2021, 10:12 AM

„Daugelį dažnas baterijos krovimas erzina ir tai suprantama – juk kelionės metu brangi kiekviena minutė. Daug mieliau leisti laiką vaikštant po miestą nei stebėti, kol baterija įsikraus bent keliasdešimt procentų. Laimei, žinant kelias gudrybes laukimo laiką galima sutrumpinti iki minimumo“, – pranešime žiniasklaidai sako Martynas Vrubliauskas.

Per kompiuterio USB

Vienas patogiausių būdų įkrauti telefoną keliaujant yra per nešiojamame kompiuteryje, viešajame transporte ar oro uoste esančias USB jungtis.

„Daugelis išmaniųjų telefonų palaiko 15 W krovimą, o kraunant per USB jungtį telefonas kraunamas tokiu greičiu kaip kraunant įprastu, ne greito pakrovimo krovikliu. Tiesa, daugelis naujausių „Mac“ kompiuterių turi „Type-C Thunderbolt“ jungtį ir gali krauti įrenginius iki 10 W srovės stiprumu – du kartus greičiau nei įprasta USB jungtis“, – tikina išmaniųjų įrenginių ekspertas.

Pasitelkite išorines baterijas

Aktyvios dienos metu, kai telefono įkrauti tiesiog nespėjate, pravartu su savimi turėti išorinę bateriją. Jos dydį geriausia rinktis atsižvelgiant į produkto talpą – kuo ji didesnė, tuo daugiau įkrovimų ar įrenginių palaikoma.

„Vienas geriausių šiuo metu rinkoje esančių sprendimų, idealiai tinkančių kelionėms – išorinė baterija „Samsung 25 W, 20000 mAh“. Ji 2500 mAh ir panašios talpos telefoną, tokį kaip „iPhone 12 mini“, įkraus iki 50 proc. per 30 min. O visiškai įkraus – net 7 kartus. Tai reiškia, kad beveik savaitę galėsite nesirūpinti, kur rasti elektros lizdą“, – teigia M. Vrubliauskas.

Ekspertas priduria, kad kitas šios baterijos privalumas – galimybė krauti du ar tris telefonus vienu metu, tad įkrausite ne tik savo, bet ir šeimos narių telefonus.

Gudrybė, kurią privalu žinoti kiekvienam

Vieni didžiausių jūsų telefono baterijos eikvotojų – mobilusis ryšys, taip pat „Bluetooth“, „Wi-Fi“ ir GPS ryšys. Net tada, kai jais aktyviai nesinaudojate, jie veikia fone, taip mažindami baterijos veikimo trukmę.

„Kol kraunate telefoną, šios paslaugos naudoja energiją, taip ilgindamos baterijos krovimo trukmę. Tam, kad įrenginys greičiau įsikrautų, aktyvuokite skrydžio režimą. Tai leis bent 25 proc. sutrumpinti įkrovimo laiką“, – aiškina ekspertas.

Tiesa, tuo metu nebus galima skambinti ar atsiliepti, siųsti ar gauti SMS pranešimų. Vis tik bendrauti per susirašinėjimo programėles galėsite naudodamiesi Wi-Fi“, bet skubant įkrauti telefoną greičiau, to reikėtų atsisakyti.

Rinkitės greituosius kroviklius

Tam, kad jūsų išmanusis telefonas įsikrautų greičiau, taip pat vertėtų rinktis greituosius kroviklius. Jie užpildo bateriją energija greičiau.

„Daugelis šiuo metu rinkoje esančių įrenginių, palaikančių greitojo įkrovimo funkciją, siūlo net iki 1,4 karto greitesnį baterijos įkrovimą. Tai reiškia, kad 50 proc. baterijos įkrausite vos per 30 min. Vis tik, kad galėtumėte naudotis greitaisiais įkrovikliais, iš pradžių įsitikinkite, kad jūsų telefonas palaiko greitojo įkrovimo funkciją“, – sako specialistas.

Tiesa, siekiant geriausio rezultato, tiek telefonas, tiek laidas ir kroviklis turėtų būti to paties ar sertifikuoto gamintojo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.