„Facebook“ stabdo jaunesniems nei 13 metų vaikams skirtos „Instagram“ versijos kūrimą

„Facebook“ pirmadienį pranešė stabdanti savo valdomos „Instagram“ nuotraukų bendrinimo programos, skirtos vaikams iki 13 metų, versijos kūrimą, reaguodama į kritikos laviną.

 Iniciatyva, plačiai vadinama neoficialiu pavadinimu „Instagram Kids“, sulaukė įvairių grupių kritikos.<br> 123rf nuotr.
 Iniciatyva, plačiai vadinama neoficialiu pavadinimu „Instagram Kids“, sulaukė įvairių grupių kritikos.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 28, 2021, 8:26 AM

„Instagram“ vadovas Adamas Mosseri skundėsi, kad projektas, kuriuo buvo siekiama sukurti tėvų kontroliuojamą programos versiją jaunimui, buvo labai neteisingai suprastas.

„Šį projektą pradėjome siekdami išspręsti svarbią problemą, pastebėtą mūsų pramonėje: vaikai telefonus ima naudoti nuo vis jaunesnio amžiaus, naudodami programas, jie klaidingai nurodo savo amžių ir atsisiunčia programas, skirtas 13 metų ar vyresniems vaikams“, – teigė jis.

„Esame tvirtai įsitikinę, kad tėvams geriau turėti galimybę suteikti savo vaikams prieigą prie jiems skirtos „Instagram“ versijos, kur tėvai gali prižiūrėti ir kontroliuoti vaikų patirtį, nei pasikliauti programos galimybe patikrinti amžių vaikų, kurie yra dar per jauni turėti asmens tapatybės dokumentą“, – pridūrė A. Mosseri.

„Nors ir palaikome poreikį plėtoti šią patirtį, nusprendėme pristabdyti projektą“, – paaiškino A. Mosseri.

Sustabdžius projekto diegimą, „Instagram“ bus suteikta „laiko bendradarbiauti su tėvais, ekspertais, politikos formuotojais ir reguliavimo institucijomis, išklausyti, kas kelia jų nerimą, ir įrodyti šio projekto vertę ir svarbą jaunesniems paaugliams“, – pridūrė bendrovės atstovas.

Iniciatyva, plačiai vadinama neoficialiu pavadinimu „Instagram Kids“, sulaukė įvairių grupių kritikos.

Gegužę grupė JAV senatorių kreipėsi į „Facebook“, ragindama socialinės žiniasklaidos milžinė sustabdyti platformos diegimą.

Be to, sprendimas pristabdyti vaikams skirtos programos versijos kūrimą priimtas tuo metu, kai „The Wall Street Journal“ išspausdino virtinę straipsnių, atskleidžiančių, kad pačios bendrovės tyrimai parodė, jog ji žinojo apie žalą, kurią „Instagram“ gali padaryti paauglių mergaičių psichinei sveikatai.

„Facebook“ atsikirto į „The Wall Street Journal“ vidinių tyrimų komentarus pabrėždama, kad tyrimuose buvo išsamiai aprašyta tiek teigiama, tiek neigiama jaunimo su socialine žiniasklaida susijusi patirtis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.