„Xiaomi“ nesutinka su NKSC kaltinimais, kviečia trečiosios šalies tyrimui

„Xiaomi“ susipažino su „5G ryšio technologiją palaikančių mobiliųjų įrenginių kibernetinio saugumo vertinimo“ ataskaita, kurią neseniai paskelbė Lietuvos Nacionalinis kibernetinio saugumo centras (NKSC).

 „Xiaomi“ nesutinka su NKSC kaltinimais, kviečia trečiosios šalies tyrimui.<br> 123rf nuotr.
 „Xiaomi“ nesutinka su NKSC kaltinimais, kviečia trečiosios šalies tyrimui.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 28, 2021, 2:51 PM

„Xiaomi“ rimtai vertina ataskaitoje pateiktus teiginius. Kadangi mes ginčijame tam tikrų išvadų apibūdinimą, įtraukiame nepriklausomą trečiosios šalies agentūrą, kad įvertintų ataskaitoje iškeltus klausimus. Esame įsitikinę mūsų įrenginių vientisumu ir mūsų verslo atitikties praktika Lietuvoje ir visoje Europoje, ir manome, kad nepriklausoma ir profesionali trečiųjų šalių agentūra tai patvirtins mūsų partneriams ir klientams.

Visų pirma, „Xiaomi“ norėtų išspręsti du pagrindinius ataskaitoje iškeltus klausimus:

Tariama cenzūra

„Xiaomi“ įrenginiai neriboja ir nefiltruoja naudotojų gaunamos ar siunčiamos komunikacijos. „Xiaomi“ niekada neribojo ar neužblokavo ir niekada neribos ar neužblokuos mūsų išmaniųjų telefonų naudotojų asmeninio elgesio, pvz., paieškos, skambučių, naršymo internete ar trečiosios šalies komunikacijos programinės įrangos naudojimo. NKSC ataskaitoje nėra teigiama, kad mes tai darome.

Ataskaitoje nurodoma, kad „Xiaomi“ naudoja reklamos valdymo programinę įrangą, kuri turi ribotas galimybes valdyti „paid-and-push“ reklamą, siunčiamą į įrenginius per „Xiaomi“ programėles, pvz., kaip „Mi Video“ ir „Mi Browser“. Tai gali būti naudojama, siekiant apsaugoti naudotojus nuo įžeidžiančio turinio, pvz., pornografijos, smurto, neapykantos kurstymo ir informacijos, galinčios įžeisti vietinius naudotojus. Ši praktika yra įprasta išmaniųjų telefonų ir interneto pramonėje visame pasaulyje.

Reguliariai peržiūrime savo reklamos valdymo sistemos politiką, kad įsitikintume, jog ji atitinka mūsų vartotojų poreikius ir lūkesčius. „Xiaomi“ veikia labai atsakingai ir skaidriai visose jurisdikcijose. Esame įsipareigoję nuolat tobulėti ir diegti naujoves bei palankiai vertiname bendradarbiavimą su naudotojais, reguliavimo institucijomis ir kitomis suinteresuotosiomis šalimis.

Duomenų tvarkymas ir perdavimas

Ataskaitoje taip pat klaidingai minimi netinkamai tvarkomi duomenys. „Xiaomi“ visiškai atitinka visus BDAR reikalavimus, įskaitant galutinio naudotojo duomenų tvarkymą, apdorojimą ir perdavimą. Mūsų atitiktis taikoma visoms sistemoms, programoms ir paslaugoms. Bet koks asmens duomenų naudojimas priklauso nuo galutinio naudotojo galiojančio sutikimo ir visada atitinka vietos ar regioninius Europos Sąjungos ir jos valstybių narių įstatymus ir kitus teisės aktus.

„Xiaomi“ veikia pagal ISO/IEC 27001 informacijos saugumo valdymo standartus ir ISO/IEC 27701 privatumo informacijos valdymo sistemą. Nuo 2016 m. „Xiaomi“ kasmet gauna „TrustArc“ įmonės privatumo sertifikatą. Tai užtikrina geriausią įmanomą privatumo ir saugumo apsaugą galutiniam vartotojui.

„Xiaomi“ dar kartą norėtų pabrėžti, kad esame pasiryžę užtikrinti savo vartotojų privatumą ir saugumą. Mes dirbame laikydamiesi aukščiausių standartų ir laikomės visų vietinių bei regioninių taisyklių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.