Sutrikdytas vienos didžiausių Europos debesijos grupių darbas: nurodė „žmogiškąją klaidą“

Venos didžiausių Europos debesijos grupių serveriai trečiadienį buvo išjungti „dėl žmogiškosios klaidos“, todėl daugiau nei valandą neveikė tūkstančiai interneto svetainių, pranešė prieglobos bendrovė.

Šių metų kovą viename iš „OVHcloud“ objektų rytų Prancūzijoje kilo problemų sukėlęs didelis gaisras, o paslaugos tuomet tapo nepasiekiamos 12–16 tūkst. klientų.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Šių metų kovą viename iš „OVHcloud“ objektų rytų Prancūzijoje kilo problemų sukėlęs didelis gaisras, o paslaugos tuomet tapo nepasiekiamos 12–16 tūkst. klientų.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 13, 2021, 5:08 PM

„OVHcloud“ – sėkminga prancūzų IT kompanija, penktadienį ketinanti pradėti platinti savo akcijas – problemą paaiškino įsikišimu į dalies jos tinklo veikimą Jungtinėse Valstijose po nuolatinių kibernetinių atakų.

Lenkijoje gimęs grupės įkūrėjas Octave'as Klaba socialiniame tinkle „Twitter“ pareiškė, kad buvo padaryta „žmogiškoji klaida“.

Serverių darbas buvo sutrikdyta grupei nepatogiu laiku: ji penktadienį tikisi parduoti akcijų už 350 mln. eurų, o tokiu atveju visos grupės vertė pasiektų 3,5–3,75 mlrd. eurų.

„OVHcloud“ konkuruoja su dominuojančiomis amerikiečių technologijų bendrovėmis „Amazon Web Services“ ir „Google“, siūlydama debesų kompiuterijos paslaugas, leidžiančias įmonėms duomenis saugoti ne savo serveriuose, o nuotoliniu būdu.

Prancūzijos grupė prisistato kaip saugi europietiška alternatyvą JAV konkurentams, taip pat garantuoja, kad duomenys saugomi laikantis ES įstatymų.

Paryžius ją tvirtai remia, nes mano, kad tokios bendrovės padeda mažinti Europos priklausomybę nuo Jungtinių Valstijų saugumo ir technologijų srityje.

„OVHcloud“ atsiprašė klientų ir pažadėjo elgtis „absoliučiai skaidriai kalbant apie sutrikimo priežastis ir pasekmes“.

Po pirminio viešo akcijų platinimo (IPO) grupė taps jau trečiąja perspektyvia prancūzų įmone, žengusia tokį žingsnį. Birželį IPO surengė muzikos transliavimo bendrovė „Believe“, o rugsėjį – specializuota kibernetinio saugumo kompanija „Exclusive Networks“.

Šių metų kovą viename iš „OVHcloud“ objektų rytų Prancūzijoje kilo problemų sukėlęs didelis gaisras, o paslaugos tuomet tapo nepasiekiamos 12–16 tūkst. klientų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.