Prasidėjo šiemet didžiausiosios nacionalinės kibernetinio saugumo pratybos „Kibernetinis skydas 2021“

Spalio 19-21 d. daugiau kaip pusšimtis viešojo ir privataus sektoriaus organizacijų dalyvauja didžiausiose šiais metais nacionalinėse kibernetinio saugumo pratybose „Kibernetinis skydas 2021“, kurias organizuoja Nacionalinis kibernetinio saugumo centras prie Krašto apsaugos ministerijos (NKSC), Kauno technologijos universitetas ir LITNET KTU techninis centras. Pagrindinis pratybų tikslas – patikrinti dalyvių praktinius gebėjimus operatyviai reaguoti ir valdyti įvairaus tipo bei masto kibernetinius incidentus.

 Viena pratybų diena bus skirta kibernetinių incidentų valdymą mūsų šalyje koordinuojančioms institucijoms – Vyriausybės, Seimo ir Prezidentūros kanceliarijų atstovams, Valstybės saugumo departamentui ir Krašto apsaugos ministerijai.<br> 123rf nuotr.
 Viena pratybų diena bus skirta kibernetinių incidentų valdymą mūsų šalyje koordinuojančioms institucijoms – Vyriausybės, Seimo ir Prezidentūros kanceliarijų atstovams, Valstybės saugumo departamentui ir Krašto apsaugos ministerijai.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Krašto apsaugos ministerija

Oct 19, 2021, 3:22 PM

„Vidinių organizacijos duomenų nutekėjimas, įsilaužimai į interneto svetaines, kompiuteriniais virusais užkrėstos darbo vietos, kibernetiniai incidentai, kuriuos sukėlė netinkamas nuotolinio darbo organizavimas – tai tik dalis mūsų parengtų situacijų, kurias turės įveikti pratybų dalyviai“, – sako „Kibernetinio skydo 2021“ vadovas, NKSC Kibernetinės gynybos departamento direktorius Deividas Stumbras.

Šiemet norą dalyvauti pratybose pareiškė daugiau kaip 60 organizacijų. Gausiausią pratybų dalyvių dalį sudaro kibernetinio saugumo subjektai, t.y. viešojo ir privataus sektoriaus organizacijos, kurios mūsų šaliyje yra atsakingos už valstybės informacinius išteklius, ypatingos svarbos informacinę infrastruktūrą, viešųjų ryšių tinklų, viešųjų elektroninių ryšių paslaugų teikimą.

Antrąją pratybų dalyvių grupę sudaro kibernetinius incidentus valdančios ir (ar) tiriančios institucijos – tai NKSC, Valstybinė duomenų apsaugos inspekcija ir Lietuvos policija.

Šiemet pirmą kartą dalyvauti pratybose pakviestos ir finansų institucijos, priklausančios Lietuvos bankų asociacijai.

Viena pratybų diena bus skirta kibernetinių incidentų valdymą mūsų šalyje koordinuojančioms institucijoms – Vyriausybės, Seimo ir Prezidentūros kanceliarijų atstovams, Valstybės saugumo departamentui ir Krašto apsaugos ministerijai.

Visos pratybose dalyvaujančios organizacijos dalyvauja iš savo nuolatinių darbo vietų, todėl į incidento valdymą galės įtraukti ne tik IT specialistus, bet ir daugiau personalo – teisininkus, komunikacijos specialistus, vadovus.

Pratybos paremtos mokymosi realiomis sąlygomis (angl. „train as you fight“) principu. Pratybose organizacijos dalyvauja su tokiais pajėgumais, personalu ir procedūromis, kuriuos realiai turi. Taikant šį principą siekiama sudaryti sąlygas organizacijai pamatyti nepagrąžintą savo kibernetinio saugumo būklę.

Pratybose „Kibernetinis skydas 2021“ nebus siekiama išsiaiškinti laimėtojus, dalyvių pasirodymai nebus vertinami ir lyginami tarpusavyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?