Oficialu: Pentagonas steigia naujas NSO tyrimų pajėgas

Pentagonas steigia naują biurą neatpažintiems skraidantiems objektams (NSO) tirti – nes nerimauja, kad po plataus masto tyrimų vis dar negali paaiškinti paslaptingų objektų, užfiksuotų netoli karinių teritorijų.

NSO apžvalgoje nustatyta, kad daugumą iš maždaug 120 per pastaruosius 20 metų įvykusių incidentų galima paaiškinti.<br> 123rf iliustr.
NSO apžvalgoje nustatyta, kad daugumą iš maždaug 120 per pastaruosius 20 metų įvykusių incidentų galima paaiškinti.<br> 123rf iliustr.
 Kathleen Hicks, bendradarbiaudama su JAV nacionalinės žvalgybos direktoriumi, nurodė įsteigti naują tiriamąją įstaigą JAV Gynybos departamento žvalgybos ir saugumo tarnyboje.<br>123rf iliustr.
 Kathleen Hicks, bendradarbiaudama su JAV nacionalinės žvalgybos direktoriumi, nurodė įsteigti naują tiriamąją įstaigą JAV Gynybos departamento žvalgybos ir saugumo tarnyboje.<br>123rf iliustr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-11-26 16:46, atnaujinta 2021-11-27 14:28

Gynybos sekretoriaus pavaduotoja Kathleen Hicks, bendradarbiaudama su JAV nacionalinės žvalgybos direktoriumi, nurodė įsteigti naują tiriamąją įstaigą JAV Gynybos departamento žvalgybos ir saugumo tarnyboje, pranešė Pentagonas.

Įsakymas buvo duotas praėjus penkiems mėnesiams po to, kai įslaptinta JAV žvalgybos ataskaita apie NSO pasirodė neaiški: ja buvo galima paaiškinti kai kuriuos užfiksuotus incidentus, tačiau ji negalėjo paaiškinti kitų reiškinių, kuriuos nufilmavo karinių orlaivių pilotai netoli bandymų poligonų.

Naujasis biuras daugiausia dėmesio skirs incidentams, įvykusiems specialiosios paskirties oro erdvėje (angl. special use airspace, SUA), kuri dėl saugumo reikalavimų griežtai kontroliuojama ir kurioje civilius gabenantys lėktuvai skraidyti negali.

JAV kariuomenė nerimauja, kad kai kurie praeityje karinių pilotų pastebėti neatpažinti reiškiniai ore (taip dabar oficialiai vadinami NSO, angl. unidentified aerial phenomena, UAE) gali būti sukurti JAV mokslininkams nežinomų strateginių varžovų technologijų.

„Bet kokio objekto patekimas į mūsų specialios paskirties oro erdvę kelia skrydžių saugos ir operacijų saugumo problemas ir gali kelti nacionalinio saugumo iššūkius“, – rašoma Pentagono pareiškime.

Gynybos departamentas „labai rimtai vertina pranešimus apie bet kokio objekto ore, identifikuoto ar neidentifikuoto, įsiveržimus ir kiekvieną jų tiria“, priduriama pranešime.

Naujasis biuras pavadintas Objektų ore identifikavimo ir valdymo sinchronizavimo grupe (AOIMSG) – tai JAV karinio jūrų laivyno neatpažintų reiškinių ore darbo grupės palikuonis.

Biurą prižiūrės kariuomenės ir žvalgybos bendruomenės ekspertų grupė.

Birželį paskelbtoje didžiąja dalimi įslaptintoje oficialioje pranešimų apie NSO apžvalgoje nustatyta, kad daugumą iš maždaug 120 per pastaruosius 20 metų įvykusių incidentų galima paaiškinti ir jie neturi nieko bendra su nežinomomis ar slaptomis JAV ar užsienio technologijomis.

Tačiau kai kuriuos kariškių pranešimus ir vaizdo įrašus paaiškinti buvo neįmanoma.

Praėjusiais metais Pentagonas paskelbė vis dar nepaaiškintą karinio jūrų laivyno pilotų padarytą vaizdo įrašą, kuriame užfiksuoti neįtikėtinu greičiu judantys, besisukantys ir paslaptingai dingstantys objektai.

Liepos mėnesį Kinijos atliktas bandymas su viršgarsine transporto priemone, skriejančia aplink Žemės rutulį daugiau nei penkis kartus didesniu nei garso greičiu – ir dar galinčia paleisti atskirą raketą – perspėjo Vašingtoną, kad Pekinas gali turėti technologijų, kurių Jungtinės Valstijos dar nesukūrė.

Parengta pagal „Science Alert“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.