Skambus metų finišas portale lrytas.lt: įspūdingi šventiniai projektai ir užtikrinta antroji vieta

Paskutinį praėjusių metų mėnesį įvykių mūsų šalyje ir pasaulyje tikrai netrūko: Lietuvos Vyriausybę purtė skandalai, o nesibaigiantis koronaviruso maratonas ir kylanti Omikron atmainos banga bei daugelyje šalių įvedinėjami karantinai temdė didžiųjų švenčių šurmulį. Visa tai portalas lrytas.lt nušvietė operatyviai, objektyviai ir kokybiškai.

Lrytas.lt <br>T.Bauro nuotr.
Lrytas.lt <br>T.Bauro nuotr.
Lrytas.lt <br>T.Bauro nuotr.
Lrytas.lt <br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 6, 2022, 6:00 PM, atnaujinta Jan 7, 2022, 9:36 AM

Bet skaitytojams buvo pasiūlytos ne tik karščiausios ir svarbiausios naujienos.

Gruodį netrūko ir šventinių turinio projektų. Kalėdinių konkursų metu skaitytojai buvo apdovanoti daugiau kaip pusšimčiu prizų. Išskirtinis dėmesys šiemet buvo skirtas ir mažiausiems – sukurtame „Vaikų Kalėdos“ polapyje įdomias kalėdines atrakcijas galėjo rasti įvairaus amžiaus vaikai bei jų tėveliai.

Tradiciniai kalėdinių eglučių rinkimai šį kartą vėl sulaukė didelio populiarumo – gražiausia Lietuvos kalėdine eglute antrą kartą išrinkta Telšių miesto žaliaskarė. Iš viso rinkimuose sulaukta daugiau kaip 94 tūkstančiai balsų.

Romantišką atmosferą kūrė projektas „Romantiškiausios Kalėdų istorijos“. Jo metu skaitytojai pasidalino 16 unikalių istorijų, kurios buvo perskaitytos daugiau kaip 1,2 mln. kartų. Šventinių konkursų maratoną vainikavo projektas „Ką per Naujus už 500?“, kur vienam laimingajam, atsiuntusiam savo brangiausią atsiminimą buvo įteiktas 500 eurų vertės piniginis prizas Naujųjų metų vakarui.

Tradiciškai, metų pabaigoje „Lietuvos ryto“ žiniasklaidos grupė įvertina ir pagerbia labiausiai nusipelniusius žurnalistus. „Don Kichoto“ skulptūrėles už ryškiausius 2021-ųjų darbus „Lietuvos ryto“ vyriausiasis redaktorius Gedvydas Vainauskas įteikė lrytas.lt Naujienų ir Sporto skyriaus redaktoriui Martynui Suslavičiui ir Verslo skyriaus žurnalistei Audrei Srėbalienei.

Na, o simpatiškiausiais televizijos veidais, kurių rinkimus inicijuoja žurnalas „TV antena“, skaitytojų verdiktu šiemet išrinkti Zita Kelmickaitė ir Rolandas Vilkončius.

Užtikrinta antra vieta ir rekordinės video peržiūros

Kokybiškai kuriamas turinys ir didžiulio pasisekimo sulaukę projektai davė puikų rezultatą. Portalas lrytas.lt metus užbaigė ir toliau išlaikydamas antrą poziciją tarp geriausių šalies portalų pagal vidutinę dienos auditoriją, apsilankymų ir puslapių pervertimų skaičių bei praleidžiamą laiką portale.

Remiantis tarptautinės interneto rinkos tyrimų bendrovės „Gemius“ duomenimis, gruodį vartotojų srautas, lyginant su praėjusiu mėnesiu, didėjo – realių vartotojų skaičius siekė 1 mln. 169 tūkst. (angl. Real Users). Kasdien portalą vidutiniškai perskaitė bemaž 439 tūkst.

Pagal gautus duomenis, per gruodžio mėnesį sugeneruota daugiau kaip 119 mln. puslapių pervertimų (angl. page views) ir daugiau nei 27 mln. apsilankymų (angl. Visits).

Gruodį vienas lankytojas skaitydamas portalą lrytas.lt vidutiniškai praleido 1 val. 47 min. Tai taip pat užtikrinta antroji vieta tarp populiariausių šalies portalų.

Lrytas.tv praėjusius metus užbaigė rekordinėmis peržiūromis. Daugiausia dėmesio sulaukė specialiai šventiniam laikotarpiui parengtas redaktorės Gintarės Valancevičiūtės pokalbis su „Lietuvos ryto“ astrologe Palmira Kelertiene. Pastarasis portale surinko per 250 tūkstančių peržiūrų ir pakilo į žiūrimiausiųjų viršūnę.

Nemažai dėmesio susilaukė ir specialus siužetas Naujiesiems, kuriame praeiviai papasakojo, kaip ketino praleisti šventes. Didelį susidomėjimą žiūrovai skyrė ir žinių komandos parengtiems reportažams.

Portalo žiūrovai neliko abejingi ir politinėms aktualijoms. Reportažas apie Kinijos ir Lietuvos santykius „G. Landsbergis nesulaukė palaikymo iš ES dėl problemų su Kinija: vokiečių verslininkai žada palikti Lietuvą“ buvo peržiūrėtas per 200 tūkstančių kartų.

Komandos sustiprinimas ir nauji turinio projektai

Gruodį lrytas.lt komandą papildė talentingi ir perspektyvūs savo srities specialistai. Redakciją prisijungė Aktualijų skilties žurnalistė Ugnė Unguraitytė bei socialinių tinklų redaktorė Elvyra Skomskytė. Lrytas.tv gretas papildė operatorius ir montažo meistras Andrius Fioklinas.

Naujų metų pradžioje, automobilių sporto entuziastus pasitiko prestižinės Dakaro varžybos. Lrytas.lt kviečia sekti karščiausias Dakaro ralio naujienas, žiūrėti vaizdo siužetus. Viską rasite vienoje vietoje – specialiame „Dakaras 2022“polapyje.

Sausis – naujų įpročių ir naujų pradžių mėnuo, todėl lrytas.lt kartu su LIDL pristatė naujausią projektą – „Užteks kalbėti, laikas pradėti“, kuriuo metu mokoma pamilti sportą: dalinsis patarimais, idėjomis ir net dovanomis.

Kitame prasidėjusiame projekte „Atgal į vaikystę“ – dalinamasi garsių žmonių ir jų vaikų istorijomis. Garsūs aktoriai, dainininkai, TV laidų vedėjai ir kiti žinomi veidai atskleidžia, kaip jie atrodė, kai buvo jauni, kokia buvo jų vaikystė ir papasakoja apie šilčiausius vaikystės prisiminimus.

Šie ir dar daugiau įdomių, naudingų ir įtraukiančių projektų sausį laukia portale lrytas.lt!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.