„Anonymous“ už kiekvieną atiduotą tanką rusų kariams siūlo užmokestį kriptovaliutomis

„Metro“ praneša, jog visame pasaulyje žinoma hakerių organizacija „Anonymous“ pasiūlė rusų kariams užmokestį bitkoinais, jeigu šie atiduos savo tankus. Organizacija žada mokėti daugiau nei 45 000 eurų sumą už kiekvieną tanką, mokėjimą vykdant kriptovaliuta. Norintys karinę techniką išmainyti į kriptovaliutas, turės pamojuoti balta vėliava ir pasakyti slaptažodį „milijonas“ – kad grupuotė galėtų juos atpažinti.

 Organizacija žada mokėti daugiau nei 45 000 eurų sumą už kiekvieną tanką, mokėjimą vykdant kriptovaliuta. 
 Organizacija žada mokėti daugiau nei 45 000 eurų sumą už kiekvieną tanką, mokėjimą vykdant kriptovaliuta. 
Daugiau nuotraukų (1)

Bitnaujienos.lt

2022-03-03 12:08, atnaujinta 2022-03-03 12:37

Ukraina stengiasi Rusijos invaziją sustabdyti ne vien ginklais ir tiesioginėmis kovomis, tačiau ir kovodami skaitmeniniame pasaulyje. Prieš kelias dienas Ukrainos vicepremjeras Mykhailo Fedorovas pranešė, kad Ukrainos vyriausybė įkurs IT specialistų armiją.

„Mums reikia skaitmeninių talentų. Užduočių bus visiems. Mes tęsiame kovą kibernetiniame fronte,“ socialiniame tinkle „Twitter“ rašė jis.

Pasaulinė hakerių grupuotė „Anonymous“ taip pat atliko keletą kibernetinių atakų, nukreiptų prieš Rusiją. Vos per porą dienų daugiau nei 300 Rusijos taikinių patyrė virš 9 milijonų eurų vertės žalą.

Vasario pabaigoje „Anonymous“ paskelbė karą Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui. Grupuotė perspėjo, kad Rusijos lyderis susidurs su didelio masto kibernetinėmis atakomis iš viso pasaulio, jeigu nebus sustabdyta Ukrainos invazija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.