„Google“ už 5,4 mlrd. JAV dolerių planuoja įsigyti kibernetinio saugumo įmonę „Mandiant“

„Google“ antradienį paskelbė įsigysianti kibernetinio saugumo įmonę „Mandiant“ už maždaug 5,4 mlrd. JAV dolerių, sudarydama vieną didžiausių sandorių savo istorijoje, skirtą stiprinti debesų kompiuterijos paslaugų saugumą.

 „Google“ antradienį paskelbė įsigysianti kibernetinio saugumo įmonę „Mandiant“ už maždaug 5,4 mlrd. JAV dolerių, sudarydama vieną didžiausių sandorių savo istorijoje.<br> 123rf iliustr.
 „Google“ antradienį paskelbė įsigysianti kibernetinio saugumo įmonę „Mandiant“ už maždaug 5,4 mlrd. JAV dolerių, sudarydama vieną didžiausių sandorių savo istorijoje.<br> 123rf iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 9, 2022, 9:39 AM

Tikimasi, kad „Mandiant“, padedanti klientams pasiruošti kibernetinėms atakoms arba su jomis susidoroti, šiais metais prisijungs prie „Google Cloud“, jei įsigijimui pritars reguliavimo institucijos.

„Google“, susidurianti su aršia „Amazon“ ir „Microsoft“ konkurencija, siekia padidinti savo debesų kompiuterijos paslaugų pasiūlą.

„Organizacijos visame pasaulyje susiduria su precedento neturinčiais kibernetinio saugumo iššūkiais, nes sudėtingos ir didelio masto atakos, kurios anksčiau buvo rengiamos prieš didžiųjų šalių vyriausybes, dabar vykdomos ir kiekvienos pramonės šakos įmonių atžvilgiu“, – sakoma „Google Cloud“ generalinio direktoriaus Thomaso Kuriano pranešime.

„Google“ jau siūlo įvairias paslaugas, tokias kaip „VirusTotal“, kuri analizuoja įtartinus failus, kad aptiktų kenkėjiškas programas, arba „BeyondCorp Enterprise“, užtikrinančią saugią prieigą.

„Mandiant“, įkurtos 2004 metais, specializacija yra konsultavimo paslaugos pasirengimo kibernetinėms atakoms ir reagavimo į incidentus klausimais.

Bendrovės akcijos pirmadienį šoktelėjo, kai pradėjo sklisti naujienos apie būsimą sandorį, o antradienį jos pabrango maždaug 8 proc., vertinant per pastarąsias penkias dienas buvusią kainą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.