Vokietija uždarė rusišką nelegalios prekybos svetainę, veikusią tamsiajame internete

Vokietijos policija antradienį pranešė uždariusi didžiausios pasaulyje nelegalios „tamsiojo interneto“ (darknet) prekyvietės „Hydra“ serverius ir konfiskavo bitkoinų už 23 mln. eurų (25 mln. JAV dolerių).

 Vokietija uždarė rusišką nelegalios prekybos svetainę, veikusią tamsiajame internete.<br> 123rf iliustr.
 Vokietija uždarė rusišką nelegalios prekybos svetainę, veikusią tamsiajame internete.<br> 123rf iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 5, 2022, 11:45 AM, atnaujinta Apr 5, 2022, 1:14 PM

Įtariamieji tiriami dėl „nusikalstamų prekybos platformų naudojimo internete komerciniais pagrindais“, sakoma Federalinio kriminalinės policijos biuro (BKA) pranešime.

Tyrimai dėl Rusijoje įsikūrusios nelegalios prekyvietės pradėtas 2021 metų rugpjūtį, juose taip pat dalyvavo kelios JAV institucijos, pranešė BKA.

2015 metais įkurta „Hydra“ buvo skirta aptarnauti rusakalbes rinkas.

Platformoje buvo pardavinėjamos narkotinės medžiagos, taip pat pavogti kreditinių kortelių duomenys, padirbta valiuta ir suklastoti asmens dokumentai, o susijusių asmenų tapatybės buvo slepiamos naudojant šifravimo tinklą „Tor“.

Remiantis BKA, prekyvietė turėjo apie 17 mln. klientų paskyrų ir daugiau nei 19 tūkst. pardavėjų sąskaitų.

„Hydra“ greičiausiai buvo didžiausią apyvartą pasaulyje turėjusi nelegali prekyvietė“, o vien 2020 metais per platformą įvykdyti pardavimai siekė mažiausiai 1,23 mlrd. eurų, rašoma pranešime.

Slaptasis „tamsusis internetas“ apima svetaines, į kurias galima patekti tik naudojant tam tikrą programinę įrangą ar leidimus, taip užtikrinant vartotojų anonimiškumą.

Tokie tinklai pastaruoju metu sulaukė didesnio tarptautinės teisėsaugos spaudimo, kai ypač smarkiai išpopuliarėjo koronaviruso pandemijos metu.

Pernai Vokietijos vadovaujamas tyrimo metu buvo uždaryta liūdnai pagarsėjusi „tamsiojo interneto“ prekyvietė „DarkMarket“, turėjusi beveik 500 tūkst. vartotojų ir daugiau nei 2,4tūkst. pardavėjų visame pasaulyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.