Būtinai atsisiųskite: programėlės, užtikrinančios didesnį jūsų saugumą

Atsidūrus pavojingoje situacijoje, dėl patiriamo streso gali būti sunku skubiai išsikviesti pagalbą. Norint apsisaugoti, būtina iš anksto pasirūpinti svarbiausiomis programėlėmis. „Bitės Profai“ dalinasi programėlėmis, kurias būtina atsisiųsti norint užsitikrinti didesnį saugumą.

Pasak Linos Štrafėlaitės, išmanieji telefonai gali apsaugoti kritinėje situacijoje, nes leidžia staigiai pranešti apie užpuolimą, avariją, susižalojimą ar kitą nelaimę.<br> Pexels nuotr.
Pasak Linos Štrafėlaitės, išmanieji telefonai gali apsaugoti kritinėje situacijoje, nes leidžia staigiai pranešti apie užpuolimą, avariją, susižalojimą ar kitą nelaimę.<br> Pexels nuotr.
 Norint apsisaugoti, būtina iš anksto pasirūpinti svarbiausiomis programėlėmis.<br>123rf nuotr.
 Norint apsisaugoti, būtina iš anksto pasirūpinti svarbiausiomis programėlėmis.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 6, 2022, 2:33 PM

„Išmanieji telefonai gali apsaugoti kritinėje situacijoje, nes leidžia staigiai pranešti apie užpuolimą, avariją, susižalojimą ar kitą nelaimę. Kadangi išmaniuosius telefonus nuolat turime kartu su savimi, būtina iš anksto susipažinti su naudingomis programėlėmis, kurios gali padėti lengviau iškviesti pagalbą“, – sako „Bitės Profė“ Lina Štrafėlaitė.

Išmanus SOS mygtukas

Programėlė „My SOS Family Emergency Alerts“ („Android“ ir „iOS“) yra išmanus pagalbos mygtukas telefone. Sutrikus sveikatai ar nutikus nelaimei, jums tereikės jį nuspausti ir įrenginys išsiųs žinutes su vietos nuoroda iš anksto pasirinktais numeriais.

„Pagalbos žinutes programėlė išsiunčia itin greitai, o tai leidžia adresatams suteikti reikalingą pagalbą kol dar nevėlu. SOS mygtukas – didelis ir puikiai įžiūrimas ekrane, todėl juo patogu naudotis senjorams“, – teigia išmaniųjų įrenginių ekspertė.

Programėlėje galima nustatyti ir reguliarius pranešimus, kuriais pasirinkti adresatai bus informuoti apie tai, kad žmogui viskas gerai. Žinoma, tik po to, kai jis pats tai patvirtins. Priklausomai nuo pasirinkto plano, „My SOS Family Emergency Alerts“ kainuos nuo iki 5 eurų per mėnesį, tačiau norėdami sužinoti, ar ji atitinka jūsų poreikius, galėsite ją 30 dienų išbandyti nemokamai.

Pagalbos aktyvavimas balsu

Išmaniesiems telefonams skirta programėlė „bSafe“ („Android“ ir „iOS“) sukurta amerikietės Charlen Larsen, kuri pati nukentėjo nuo užpuoliko būdama vos 16 m. Programėlė leidžia SOS funkciją aktyvuoti balsu, tiesiog pasakius jūsų pasirinktą frazę – tada artimieji iškart matys ne tik lokaciją, bet ir tiesiogiai telefono kamera fiksuojamą vaizdą ir garsą aplink jus.

„Taip pat galite aktyvuoti funkciją „Follow me“, kuri leis jūsų pasirinktiems žmonėms stebėti jūsų buvimo vietą, kol, pavyzdžiui, vyksite namo. Naudinga funkcija „Netikras skambutis“ (angl. Fake call) sukurs įspūdį, kad jums tuo metu skambina – tai gali padėti sutrikdyti galimai pavojų keliančius žmones“, – sako ekspertė.

Programėlė kainuoja apie 22 eurus metams, o 30 dienų ją išbandyti galėsite nemokamai.

Kaip užtikrinti vaikų saugumą?

Minėti pagalbos iškvietimo būdai gali būti tinkami ir vaikams, jei jūsų atžala jau pakankamai pažengęs išmaniųjų įrenginių naudotojas. Jei norima, kad vaikas ne tik turėtų galimybę išsikviesti pagalbą, bet tėvai taip pat visada matytų jo buvimo vietą – tereikia aktyvuoti keletą funkcijų.

„Matyti, kur yra vaikas galima per „Family Link“ programėlę „Android“ išmaniesiems arba „Family Sharing“ funkciją „iOS“ mobiliuosiuose. Pastaroji netgi leidžia nustatyti, kad tėvai gautų pranešimus kai vaikai, pavyzdžiui, palieka mokyklą arba sugrįžta namo“, – pastebi L.Štrafėlaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.