Ukrainos karo pabėgėliai pigesniu mobiliuoju ryšiu naudosis visoje ES

Europos Sąjungos (ES) ir Ukrainos mobiliojo ryšio operatoriai sutarė dėl palankesnių sąlygų, užtikrinant ryšį tiek iš Rusijos užpultos šalies bėgantiems ukrainiečiams visose Bendrijos šalyse, tiek Ukrainoje esantiems ES piliečiams. Tokie ketinimai numatomi bendrovių pasirašytame Bendrame ES ir Ukrainos operatorių pareiškime dėl pagalbos palaikant ryšį pabėgėliams iš Ukrainos.

 Europos Sąjungos (ES) ir Ukrainos mobiliojo ryšio operatoriai sutarė dėl palankesnių sąlygų, užtikrinant ryšį tiek iš Rusijos užpultos šalies bėgantiems ukrainiečiams visose Bendrijos šalyse, tiek Ukrainoje esantiems ES piliečiams.<br> 123rf nuotr.
 Europos Sąjungos (ES) ir Ukrainos mobiliojo ryšio operatoriai sutarė dėl palankesnių sąlygų, užtikrinant ryšį tiek iš Rusijos užpultos šalies bėgantiems ukrainiečiams visose Bendrijos šalyse, tiek Ukrainoje esantiems ES piliečiams.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 12, 2022, 3:08 PM

Šiuo dokumentu operatoriai išreiškia ketinimą savanoriškai ir gera valia smarkiai sumažinti tarptinklinio ryšio paslaugų įkainius bei imtis kitų veiksmų, kurie leis Ukrainos karo pabėgėliams geresnėmis sąlygomis naudotis ryšių paslaugomis visos ES mastu.

Dauguma dokumentą pasirašiusių bendrovių dar nuo vasario pabaigos, kuomet Rusija pradėjo karą prieš Ukrainą, savo iniciatyva ėmėsi veiksmų, kad padėtų užtikrinti tiek savo klientų ryšį su Ukrainoje esančiais artimaisiais ir draugais, tiek Ukrainos karo pabėgėliams – nuo nemokamų ar smarkiai nukainotų paslaugų, iki nemokamai dalinamų vietinių SIM kortelių ukrainiečiams, paslaugų pabėgėlių centrams ir įrangos Ukrainos operatoriams.

Naujasis dokumentas svarbus dėl to, kad prie jo prisijungė operatoriai veikiantys visose Bendrijos narėse, taigi ukrainiečiai naudotis mobiliuoju ryšiu palankesnėmis sąlygomis galės visoje ES.

„Kaip ir dauguma kitų operatorių, „Telia“ neatidėliotinus sprendimus priėmė dar pirmosiomis dienomis – nuo nemokamų skambučių ir SMS tarp Lietuvos bei Ukrainos, iki ukrainiečiams dalinamų „Ežio“ SIM kortelių su paslaugomis, taip pat paramos paslaugomis bei įranga organizacijoms, kurios rūpinasi pabėgėliais Lietuvoje. Bendra įmonės parama, susijusi su pagalba Ukrainai, jau viršijo 300 tūkst. eurų. Pasirašydama Bendrąjį pareiškimą, telekomunikacijų kompanija visos grupės mastu įsipareigoja padėti nuo karo Ukrainoje bėgantiems žmonėms, teikdama paslaugas palankiomis sąlygomis“, – sako „Telia Lietuvos“ verslo klientų vadovas Daniel Karpovič.

Dokumentą pasirašiusios bendrovės sutinka sumažinti didmenines tarptinklinio ryšio ir tarptautinių skambučių užbaigimo kainas tiek, kad jos padengtų paslaugų teikimo sąnaudas, o galutiniai naudos gavėjai būtų jų klientai. Taip siekiama, kad paslaugos klientams kainuotų kuo mažiau ir pabėgėliai iš Ukrainos visada turėtų prieinamą ryšį. Be to, operatoriai sutaria bendradarbiauti aiškinantis galimus piktnaudžiavimo atvejus.

Šie susitarimai galioja tris mėnesius, terminui baigiantis juos numatoma peržiūrėti ir atnaujinti.

Bendrąjį pareiškimą pasirašė Ukrainos mobiliojo ryšio operatoriai „Kyiv Star“, „Lifecell“, „VF Ukrainia“, o taip pat ES ryšio tiekėjai BICS, „Bouygues Telecom“, „Colt Technology Service“, „Deutsche Telekom“, „Enreach“, „Fastweb“, „Iliad Group“, KPN, „Liberty Global“, „Grupo MÁSMÓVIL“, „Neterra“, „Orange“, „Play“, „Polkomtel“, „Proximus“, „Telefónica“, „Telia Company“, „Three Group“, TIM, „Transatel“, „Vodafone“ ir „MVNO Europe“ savo narių vardu. Bendrasis pareiškimas yra atviras, prie jo bet kada gali prisijungti ir kiti ES operatoriai. Su dokumentu galima susipažinti čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.