Pentagonas į pasitarimą dėl Ukrainos pakvietė 8 JAV ginklų gamintojus

Pentagonas trečiadienį priims aštuonių didžiausių JAV ginklų gamintojų vadovus, kad aptartų pramonės pajėgumus patenkinti Ukrainos ginklų poreikius, jei karas su Rusija užsitęstų kelerius metus, antradienį pranešė du su susitikimu susipažinę asmenys.

 Praėjusią savaitę Baltieji rūmai pranešė, kad nuo invazijos į Ukrainą suteikė daugiau kaip 1,7 mlrd. dolerių karinės paramos, įskaitant daugiau nei 5000 „Javelin“ (nuotraukoje) ir daugiau nei 1400 „Stinger“ raketų.<br> Wikimedia commons
 Praėjusią savaitę Baltieji rūmai pranešė, kad nuo invazijos į Ukrainą suteikė daugiau kaip 1,7 mlrd. dolerių karinės paramos, įskaitant daugiau nei 5000 „Javelin“ (nuotraukoje) ir daugiau nei 1400 „Stinger“ raketų.<br> Wikimedia commons
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 13, 2022, 12:58 PM

Ginklų paklausa smarkiai išaugo nuo tada, kai vasario 24 d. Rusijos invazija paskatino JAV ir sąjungininkų ginklų perdavimą Ukrainai. Tikimasi, kad per susitikimą bus aptariamas atsargų papildymas, taip pat ilgesnio karo planas, agentūrai „Reuters“ su anonimiškumo sąlyga sakė šaltiniai.

Pentagono Įsigijimo ir tiekimo biuras, kuris yra JAV gynybos departamento ginklų pirkėju, rengs 90 minučių trukmės susitikimą, o jame turėtų dalyvauti gynybos sekretoriaus pavaduotoja Kathleen Hicks, sakė vienas iš minėtų asmenų.

Pentagonas yra sakęs, kad naudingiausi ginklai yra mažesnės sistemos – pavyzdžiui, prieštankinės raketos „Javelin“ ir priešlėktuvinės raketos „Stinger“, kurias Vašingtonas ir sąjungininkai beveik kasdien siunčia į Ukrainą.

Intensyvus naudojimas ir Ukrainos pajėgų kovinis efektyvumas paskatino susidomėjimą šių ginklų atsargų papildymu.

„Raytheon Technologies“ ir „Lockheed Martin Corp“ kartu gamina „Javelin“, o „Raytheon“ – „Stinger“. Kiti pagrindiniai ginklų gamintojai yra „Boeing Co“, „Northrop Grumman“, „General Dynamics“ ir „L3Harris Technologies“.

Praėjusią savaitę Baltieji rūmai pranešė, kad nuo invazijos į Ukrainą suteikė daugiau kaip 1,7 mlrd. dolerių karinės paramos, įskaitant daugiau nei 5000 „Javelin“ ir daugiau nei 1400 „Stinger“ raketų.

Pentagono Gynybos saugumo bendradarbiavimo administracija kas savaitę rengia Europos krizių valdymo grupės posėdžius, kuriuose nagrinėjami konkretūs su Ukraina susiję prašymai.

Siekdamas paspartinti JAV vyriausybės patvirtinimą dėl Amerikos gynybos rangovų pagamintų ginklų pardavimo ir perdavimo, Pentagonas vėl įsteigė grupę, kuri reaguoja į padidėjusį poreikį.

Parengta pagal „Reuters“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.