Perimtoje rusiškoje karinėje technikoje – dalys iš Prancūzijos, Izraelio ir Vokietijos

Trofėjinėje Rusijos karinėje įrangoje aptinkama dvejopo panaudojimo dalių iš Prancūzijos, Vokietijos ir Izraelio – tai „Unified News Telethon“ eteryje atskleidė Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo pavaduotojas Andrejus Sibiga, praneša „NV“. Dėl 2014 m. šių šalių įvestų sankcijų tokių dalių tiekimas į Rusiją turėjo tapti neįmanomu.

 Ukrainos kariai pozuoja prie apgadinto rusų tanko T-72 BV Donecko srityje.<br> Reuters / Scanpix nuotr.
 Ukrainos kariai pozuoja prie apgadinto rusų tanko T-72 BV Donecko srityje.<br> Reuters / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 25, 2022, 8:48 AM, atnaujinta Apr 25, 2022, 9:07 AM

„Dabar mes parodome faktus ir juos taip pat paviešinsime – nes trofėjinėje rusiškoje įrangoje, kurią Ukrainos kariuomenė konfiskavo mūšio lauke, matome dvejopos paskirties detales, ir iš tokių šalių kaip Vokietija, Prancūzija ir Izraelis“, – sakė jis.

A.Sibiga priminė, kad Vokietija ir Prancūzija turėjo laikytis sankcijų režimo nuo 2014 m. „Deja, matome, kaip tai vyko iš tiesų“, – sakė Ukrainos Prezidento kanceliarijos vadovo pavaduotojas.

Jis taip pat pažymėjo, kad Ukraina „atvirai reaguos“ į tokį partnerių elgesį: „Mes žinome šias valstybes, taip pat žinome valstybes, kurios prie to prisideda, ir aiškiai tai [partneriams] įrodome“, – sakė A.Sibiga.

Jau kurį laiką pranešama, kad perimtoje rusiškoje karinėje technikoje aptinkamos vakarietiškos detalės – termovizoriai, ugnies kontrolės sistemos ir kita elektronika, taip pat variklių dalys.

Prancūzijoje registruota nevyriausybinė organizacija „Disclosure“ dar kovo 14 d. paskelbė gavusi įslaptintus dokumentus, kuriuos patvirtino viešai skelbiami duomenys, rodo, kad nuo 2015 m. Prancūzija Rusijai išdavė 76 eksporto licencijas karinei įrangai, kurios bendra vertė siekia 152 mln. eurų.

Parengta pagal „Liga News“ ir disclosure.ngo

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.