Lietuvos startuoliai ragina aukoti Ukrainai: poreikis tik auga

Rusijos pradėtas karas prieš Ukrainą sutelkė lietuvius paramai. Vis dėlto humanitarinės pagalbos poreikis dabar tik auga, todėl Lietuvos startuolius vienijanti asociacija ragina visus žmones ir verslo atstovus nenustoti aukoti, taip prisidedant prie kovos už laisvę.

 Rusijos pradėtas karas prieš Ukrainą sutelkė lietuvius paramai.<br>123rf nuotr.
 Rusijos pradėtas karas prieš Ukrainą sutelkė lietuvius paramai.<br>123rf nuotr.
 Lietuvos startuolius vienijanti asociacija ragina visus žmones ir verslo atstovus nenustoti aukoti, taip prisidedant prie kovos už laisvę.<br> 123rf nuotr.
 Lietuvos startuolius vienijanti asociacija ragina visus žmones ir verslo atstovus nenustoti aukoti, taip prisidedant prie kovos už laisvę.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 29, 2022, 10:40 AM

„Tiesiogiai bendraujame su arčiausiai fronto linijos esančiomis Ukrainos ligoninėmis, med. punktais ir griaunamuose miestuose įstrigusiais ukrainiečiais. Išgirdome, kad humanitarinės pagalbos poreikis tik auga, tačiau privačios pagalbos mastai pradėjo mažėti. Privalome tęsti aukas ir pagalbos teikimą“, – sako asociacijos „Unicorns Lithuania“ vadovė Inga Langaitė.

Tarptautinių pagalbos organizacijų ir valstybinė parama yra labai reikalinga, tačiau neretai apsunkinta formalių susitarimų ir logistikos. Šiandien žinoma, kad Rusija Ukrainoje apšaudo net humanitarinius koridorius. Savo ruožtu verslas gali reaguoti lanksčiai, greitai ir konkrečią paramą skirti konkretiems poreikiams.

„Mūsų šaltinių teigimu, šiandien privati verslo ir žmonių parama sudaro daugiau nei pusę to, kas realiai padeda Ukrainai atsilaikyti kovoje. Tikrai padėti Ukrainai galime maksimaliai greitai pirkdami ir siųsdami tiksliai tai, ką jie nurodo. Tam ir reikalinga privati pagalba“, – aiškina startuolio „Vinted“ bendraįkūrėjas ir vykdomasis direktorius Mantas Mikuckas.

Bendra finansinė parama Ukrainai Lietuvos startuolių vardu jau gali siekti apie 7 milijonus eurų, rodo „Unicorns Lithuania“ duomenys. Beveik 1,8 mln. eurų surinkta tik asociacijos vardu. Didžioji šios sumos dalis skiriama medikamentams ir žmonių evakuacijai iš Ukrainos.

Didelė dalis aukštos pridėtinės vertės sektoriuje veikiančių įmonių ukrainiečiams padeda ir technologinėmis priemonėmis, inovatyviais sprendimais, dalijasi savo žiniomis. Lietuvą pasiekiantys ukrainiečiai čia apgyvendinami, kviečiami užimti laisvas darbo vietas.

„Ukrainiečiai tikrai mato, kaip stipriai tokia maža šalis kaip Lietuva padeda, ir yra labai dėkingi. Susitelkėme pirmomis karo dienomis, tačiau turime sau nuolat priminti, kad karas vyksta. Mes nežinome, kiek jis vyks. Tam, kad jį laimėtume, turime pagalbą Ukrainai tiekti periodiškai, stabiliai ir nenutrūkstamai, nes Ukrainos karas yra ir mūsų karas“, – sako I.Langaitė.

Asociacija „Unicorns Lithuania“ šiuo metu vienija daugiau nei 40 Lietuvos startuolių. Narių gretose – „Vinted“, „Tesonet“, „KiloHealth“, „Hostinger“, „Bored Panda“, „Omnisend“, „Tech zity“, „PVcase“, „Trafi“, „TransferGo“, „Whatagraph“ ir kiti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.