Žaidimų studijos „Estoty Vilnius“ darbuotojai valdys iki 100 tūkst. bendrovės akcijų

Žaidimų kūrimo studija „Estoty Vilnius“ darbuotojus motyvuos įmonės akcijomis. Pasak bendrovės vadovo Veslavo Zapolskio, iš viso darbuotojų opcionų programai numatyta skirti iki 10 proc. įmonės akcijų ir jos bus išdalytos per dešimtmetį. Šiemet darbuotojams jau buvo paskirtas 2 proc. akcijų paketas.

 Pasauliniu hitu tapęs ir 270 mln. atsisiuntimų sulaukęs „Estoty Vilnius“ žaidimas „Johnny Trigger“.
 Pasauliniu hitu tapęs ir 270 mln. atsisiuntimų sulaukęs „Estoty Vilnius“ žaidimas „Johnny Trigger“.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 29, 2022, 4:22 PM

„Planuojama išdalyti iki 100 tūkst. vienetų bendrovės akcijų. Šiemet jau 19 darbuotojų pasirašė sutartis. Pagrindinė finansinė nauda jiems – kasmetinių dividendų dalis“, – sako V. Zapolski.

Pašnekovas priduria, kad opcionų programa nekeičia darbuotojams mokamų priedų už pasiekimus, tai – papildoma paskata. Pasak V. Zapolskio, šiuolaikinėse įmonėse tokia pridėtinė vertė (opcionų programa) darbuotojams ilgainiui turėtų tapti įprasta priemone jų motyvacijai skatinti.

Vienas minimalių kriterijų gauti įmonės akcijų – bendrovėje išdirbti metus, kiti yra atsakomybė, papildomos pridėtinės vertės bendrovei kūrimas – indėlis į reikšmingą projektą ir jo sėkmę, įgūdžiai, darbo etika ir rezultatai. Ilgalaikis įmonės tikslas – kad visi darbuotojai, dirbantys dabar ir įsidarbinsiantys per ateinančius kelerius metus, taptų bendrovės dalininkais.

Jaučiasi įvertinti

V.Zapolskio teigimu, iniciatyvą bendrovėje paskatino vadovų komanda, kuri nori dalytis įmonės sėkme su darbuotojais. Opcionų programą palankiai priėmė visos grandys – tiek esami akcininkai, tiek darbuotojai. Jo teigimu, darbuotojų tapimas bendrovės akcininkais naudingas ne tik pastariesiems, bet ir verslo savininkams.

„Manau, kad opcionų programa didina darbuotojų motyvaciją ir įsitraukimą į verslo veiklą, skatina juos siekti, kad įmonė taptų konkurencingesniu žaidėju rinkoje. Todėl opcionų programą verslo savininkai mato kaip puikią galimybę padidinti visos komandos suinteresuotumą bendrovės sėkme“, – kalba bendrovės vadovas.

Žaidimų sėkmė skatina augimą

2014-aisiais įkurta mobiliųjų žaidimų studija „Estoty Vilnius“ – organizacijos „Estoty“, taip pat turinčios studiją ir Rygoje, narė. Iš viso Lietuvoje veikiančios įmonės sukurtų žaidimų atsisiuntimų skaičius viršija 800 mln., visos „Estoty“ perkopė 1,5 mlrd., bendrovės sukurtus mobiliuosius žaidimus per mėnesį žaidžia apie 50 mln. žaidėjų visame pasaulyje.

Pasauliniu hitu tapęs ir 270 mln. atsisiuntimų sulaukęs „Estoty Vilnius“ žaidimas „Johnny Trigger“, kurio žaidėjų geografija driekiasi globaliu mastu, „LT Game Awards“ išrinktas 2020-ųjų žaidimu. Be „Johnny Trigger“, populiarumo sulaukusių bendrovės žaidimų sąraše – „Jelly Shift“ (150 mln. atsisiuntimų), taip pat „Knife Hit“ (125 mln. atsisiuntimų), „Train Taxi“ (100 mln. atsisiuntimų) ir „House Paint“ (100 mln. atsisiuntimų). Šiemet „Estoty Vilnius“ toliau vysto savo naujausią mobilųjį žaidimą „Squad Alpha“, jau sulaukusį žaidėjų pripažinimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.