Internete atsirado svetainė, skaičiuojanti laiką iki tol, kada grius Krymo tiltas Laikas sutampa su gegužės 9 d. šventėmis

Dėl gandų, kad Ukraina gali smogti Krymo tiltui, pasauliniame tinkle sklando daugybė versijų ir spėlionių apie galimą sprogimo datą.

 Internete pasirodė svetainė, kurioje nežinomi žmonės paskelbė atgalinės atskaitos laikmatį.<br> Ekrano nuotr.
 Internete pasirodė svetainė, kurioje nežinomi žmonės paskelbė atgalinės atskaitos laikmatį.<br> Ekrano nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-05-06 11:58

Internete atsirado svetainė, kurioje nežinomi asmenys paskelbė atgalinės atskaitos laikmatį.

„Krymo tiltas subyrės“, – rašoma svetainėje.

Sprendžiant iš atgalinio skaičiavimo, kuris rodomas svetainėje, „kažkas“ turėtų įvykti jau greitai, gegužės 9 d. Svetainėje nėra informacijos apie tai, kas tiksliai gali nutikti – ir kas tai padarys. Tačiau yra ir „žinutė“ rusams.

„Rusai, kurie persikėlė į Krymą po jo okupacijos 2014 m., jūs dar turite laiko palikti suverenios Ukrainos valstybės teritoriją“, – rašoma svetainėje.

Buvęs Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo viršininko pavaduotojas generolas leitenantas Igoris Romanenko pareiškė, kad Ukrainai galbūt nepavyks sunaikinti viso tilto, tačiau teoriškai ji gali smogti reikiamu metu, kai rusų kariai judės per jį.

Balandžio 21 dieną Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius Aleksejus Danilovas pakomentavo Ukrainos galimybę atakuoti Krymo tiltą, jungiantį Rusijos Federaciją su jos laikinai okupuotu pusiasaliu.

„Jei būtume turėję galimybių tai padaryti, jau būtume tai padarę. Jei turėsime galimybę tai padaryti, būtinai tai padarysime“, – sakė A. Danilovas.

Kremlius A.Danilovo pareiškime dėl smūgio Krymo tiltui įžvelgė „skelbimą apie teroro aktą“. Dmitrijus Peskovas sakė, kad Ukrainos pusės pareiškime „yra daug požymių, rodančių poelgius, kuriuos reikia teisiškai patikrinti ir bausti“.

Vėliau FSB teroristas Igoris Girkinas savo „YouTube“ tinklaraštyje patvirtino, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos turi galimybę smogti Krymo tiltui, jei Rusija tai padarys su tiltais žemyninėje Ukrainoje. Jo žodžiai tarp rusų sukėlė paniką.

Rusijos kovotojas pažymėjo, kad Ukraina tai padarys bet kokiu atveju, „kai manys, kad tai įmanoma ir naudinga“. I.Girkinas pateikė pavyzdį, kaip neseniai Ukrainos ginkluotosios pajėgos nuskandino kreiserį „Maskva“.

„Ir tai, kad jie gali pataikyti, „Maskvos“ kreiseris yra liudininkas, kad jie gali. Atsiprašau, nuskandinti Juodosios jūros laivyno flagmaną nėra taip paprasta... Nepaisant to, jie nuskandino jį keliomis priešlaivinėmis raketomis. Todėl teoriškai su brangių „Vakarų partnerių“ pagalba, jie po kurio laiko gali paleisti raketą į Krymo tiltą. Vis tiek anksčiau ar vėliau tai padarys“, – sakė kovotojas.

Kai kurie vartotojai socialiniuose tinkluose rašė jau išvykę iš pusiasalio, kažkas kritikavo Putiną dėl neapdairumo ir pan.:

„Išvažiavau iš pusiasalio prieš savaitę... Palikau viską: namus, baldus, daiktus, bet liksiu gyvas ir nenukentėjęs“.

„Kol mūsų kariuomenė bus parade, ukrainiečiai įžengs į Krymą. Prisiminkite mano prognozes“.

„Deja, su ginklais, kuriuos davė amerikiečiai, tilto susprogdinimas yra tik laiko klausimas. Pritariu I.Girkinui“.

„Ukraina gauna naujų ginklų kiekvieną dieną ir grėsmės lygis darosi vis aukštesnis“.

„Belieka tik susprogdinti tiltą – ir viskas, mes esame spąstuose. Turite išeiti, kol dar turite galimybę“.

„Už Mariupolį, aišku, jie nieko nepagailės. Tačiau net ir čia, tarp saviškių, daugelis pradėjo kalbėti, kad yra pasirengę grįžti į Ukrainos chuntą. Šie geradariai bus pirmieji, kurie nutekins informaciją apie tai, kas nutiko pusiasalyje, taip pat klijuos ženklus“.

„Su ukrainiečiais nesusitvarkė. Dabar NATO šalis stos į konfrontaciją. Tada tikrai mums galas“.

„Ukrainiečiai neatleis už Bučą ir Mariupolį. Jie labai susierzinę ir atkeršys mūsų nepasigailėdami. Su naujais ginklais iš Vakarų jie netrukus pradės puolimą. Dabar jų niekas nesustabdys. Nusprendžiau pasiimti šeimą ir išvykti“.

„Tai tik rodo, kad jis (I. Girkinas – red.) suprato, kad V. Putinas pralaimėjo karą. Manau, kad reikia susitarti su Ukraina, kitaip susigrąžinę Krymą mus tiesiog nužudys“.

„Gegužės 1 d. mes kaip grupė ketiname išvykti iš Krymo. 2014 metais perėjome į Rusijos pusę, kuri pažadėjo mus apsaugoti. Dabar esame priversti bėgti iš pusiasalio. Rusija turi suteikti mums pastogę – ir kuo daugiau mūsų važiuos į Krasnodarą, tuo labiau galėsime daryti įtaką Krasnodaro valdžiai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: Kopenhagoje milžiniškas gaisras pasiglemžė istorinį pastatą