Prasideda „Eurovizija 2022“: atskleidė, kokias programėles privalu turėti konkurso fanui

Jau rytoj Turine prasideda „Eurovizijos“ dainų konkursas, kuriame Lietuvai atstovaus Monika Liu su kūriniu „Sentimentai“. Nepraleisti svarbiausių naujienų ir konkursą stebėti dar įdomiau gali padėti ir išmaniosios programėlės. Kokias programėles verta atsisiųsti konkurso fanui, pranešime žiniasklaidai pristato „Bitės Profai“.

 Jau rytoj Turine prasideda „Eurovizijos“ dainų konkursas, kuriame Lietuvai atstovaus Monika Liu su kūriniu „Sentimentai“.<br>123rf nuotr.
 Jau rytoj Turine prasideda „Eurovizijos“ dainų konkursas, kuriame Lietuvai atstovaus Monika Liu su kūriniu „Sentimentai“.<br>123rf nuotr.
 Nepraleisti svarbiausių naujienų ir konkursą stebėti dar įdomiau gali padėti ir išmaniosios programėlės.<br> Shutterstock nuotr.
 Nepraleisti svarbiausių naujienų ir konkursą stebėti dar įdomiau gali padėti ir išmaniosios programėlės.<br> Shutterstock nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 9, 2022, 12:52 PM, atnaujinta May 9, 2022, 1:21 PM

„Programėlėse galėsite ne tik spėlioti, kas šiemet laimės „Euroviziją“, bet ir pasitikrinti žinias smagiose viktorinose. Konkurso aistruoliams tikrai patiks galimybė pašniukštinėti po konkurso užkulisius ir sužinoti įdomių faktų ne tik apie šių metų, bet ir apie buvusius dalyvius“, – sako „Bitės Profė“ Lina Štrafėlaitė.

„Eurovizijos“ dainų konkursas kasmet prie televizoriaus ir kompiuterio ekranų sutraukia šimtus tūkstančių lietuvių. Pernai konkurso finalą per televiziją stebėjo apie 900 tūkst. gyventojų, rodo auditorijos tyrimų bendrovės „Kantar“ duomenys.

Aiškus favoritas

Dainų konkursą įdomiau seksite įsidiegę oficialią programėlę „Eurovision Song Contest“ („Android“ ir „iOS“). Dar iki renginiui prasidedant galėsite geriau susipažinsite su visų šalių atstovais, skaityti naujienas, peržiūrėti naujausius vaizdo įrašus ir išgirsti šių metų dainas.

„Naudojantis šia programėle būtinai išmėginkite kamerą su „Eurovizijos“ simbolikos filtrais. Jie leis pridėti nuotraukose įvairius su konkursu susijusius užrašus, palaikomos šalies vėliavą. Šias nuotraukas galėsite įsikelti į socialinius tinklus ir taip išreikšti palaikymą savo mėgstamiems atlikėjams“, – tvirtina ekspertė.

Dainų konkurso fanams tikrai patiks ir nemokama dainų vertinimo programėlė – „My Eurovision Scoreboard“ („Android“ ir „iOS“). Čia konkurso fanai reitinguoja visus dalyvius, o pagal tai galima nuspėti, kaip susiklostys konkurso rezultatai. Šiuo metu Lietuvai prognozuojama 32 vieta, o Ukrainai – 1 vieta.

„Programėlėje galite sukurti savo draugų arba kolegų grupę, kur nariai balsuos už valstybes ir taip visi išrinksite savo „Eurovizijos“ nugalėtoją. Be to, galėsite prisijungti prie pažįstamų, kolegų ar draugų ir peržiūrėti kaip kiekvienas jų balsavo atskirai“, – pažymi išmaniųjų įrenginių ekspertė.

Pasitikrinkite žinias apie „Euroviziją“

Dainų konkurso istorija rašoma 65-erius metus, todėl „Eurovision Quiz“ („Android“) programėlės kūrėjai sugalvojo daugiau nei 800 klausimų ir devynis viktorinos žaidimų variantus. Su draugais ar šeimos nariais galite konkuruoti, kuris žinote daugiausia apie trečiąja Lietuvos religija tituluojamą konkursą.

„Žaidimas integruotas su interneto enciklopedija „Vikipedija“, todėl skatina ne tik pasivaržyti, bet ir įgyti naujų žinių. Į sudėtingiausius klausimus atsakys tikri „Eurovizijos“ mylėtojai, o lengvesnius išgliaudys ir ne taip aktyviai sekantys konkursą“, – įsitikinusi L.Štrafėlaitė.

Vienoje naujausių programėlių „ESC Party“ („Android“ ir „iOS“) galėsite patikrinti kiekvienos šalies istoriją dar nuo pirmojo konkurso 1956 m. Čia rasite visus, kada nors pasirodžiusius atlikėjus, prisiminsite, kelintą vietą jie užėmė, peržiūrėsite senus konkurso dainų įrašus.

Kaip ir kasmet Lietuvoje „Eurovizijos“ gerbėjai būriuojasi socialinio tinklo „Facebook“ puslapiuose – Eurovizija 2022“ ir „Eurodiena.lt“. Čia skelbiamos konkurso aktualijos, transliacijos su mūsų atstovų apžvalgomis, rengiami įvairūs konkursai ir diskusijos. Ne tik diskutuoti, bet ir sužinoti įdomių faktų iš „Eurovizijos“, buvusių konkurso dalyvių gyvenimo ir pan. lietuvių kalba, galima „Eurodiena.lt“ internetiniame puslapyje.

„Eurovizijos“ aktualijos linksmai aptarinėjamos ir „Dūzė Pua“ „Facebook“ puslapyje. Čia „kalbama“ apie konkurso dalyvius, jų dainas ir kitas įdomybes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.