Grasinimais besisvaidantis Rusijos kosmoso agentūros vadovas nesustoja: taikiklyje – NATO

Rusijos kosmoso agentūros „Roscosmos“ vadovas pareiškė, kad branduolinio karo atveju Rusija NATO šalis sunaikintų per pusvalandį.

 Rusijos kosmoso agentūros „Roscosmos“ vadovas pareiškė, kad branduolinio karo atveju Rusija NATO šalis sunaikintų per pusvalandį.<br> 123rf, WIkimedia iliustr., lrytas.lt mont.
 Rusijos kosmoso agentūros „Roscosmos“ vadovas pareiškė, kad branduolinio karo atveju Rusija NATO šalis sunaikintų per pusvalandį.<br> 123rf, WIkimedia iliustr., lrytas.lt mont.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 11, 2022, 10:12 PM

Agentūros vadovas Dmitrijus Rogozinas garsėja provokuojančiais pareiškimais, o Rusijai įsiveržus į Ukrainą, jo pasisakymai tik keistėja. Pavyzdžiui, savaitgalį jis grasino Elonui Muskui.

„Iš suimto Ukrainos ginkluotųjų pajėgų 36-osios jūrų pėstininkų brigados vado pulkininko Dmitrijaus Kormjankovo liudijimo paaiškėjo, kad Elono Musko palydovinės kompanijos „Starlink“ interneto terminalai kariniais sraigtasparniais buvo pristatyti nacių bataliono „Azov“ kovotojams ir Ukrainos jūrų pėstininkams į Mariupolį, – savo „Telegram“ paskyroje rašė „Roscosmos“ vadovas. – Taigi, Elonas Muskas yra susijęs su fašistinių pajėgų Ukrainoje aprūpinimu kariniais ryšiais. Ir už tai, Elonai, tu būsi patrauktas atsakomybėn kaip suaugęs žmogus, kad ir kiek vaidintum kvailį“.

Elonas Muskas į grasinimą atsakė juokaudamas, kad „jei mirsiu paslaptingomis aplinkybėmis, buvo malonu susipažinti“.

Jei norite sužinoti, koks jausmas būti turtingiausiu pasaulio žmogumi, kuriam grasina, toli žvalgytis nereikia. D.Rogozinas taip pat pagrasino milijardams žmonių, gyvenančių NATO aljansui priklausančiose šalyse. Savo „Telegram“ žinutėje „Roscosmos“ vadovas pareiškė, kad Rusija galėtų „sunaikinti“ šias šalis per trumpesnį laiką, nei vidutinis „Netflix“ vartotojas pasirenka, ką toliau žiūrėti.

„Branduolinio karo metu NATO šalis mes sunaikinsime per pusvalandį, – rašė D.Rogozinas, o paskui paaiškino, kad to daryti nelabai norėtų. – Bet negalime leisti, kad taip nutiktų, nes branduolinių smūgių pasekmės turės įtakos mūsų Žemei.

Todėl šį ekonominiu ir kariniu požiūriu galingesnį priešą turėsime nugalėti įprastinėmis karinėmis priemonėmis, – pridūrė jis. – Tokia pergalė įmanoma, jei visa šalis solidarizuosis su kariuomene, jei bus mobilizuojama valstybės ekonomika ir jei šalies karinis-pramoninis kompleksas ir su juo susijusieji Rusijos pramonės sektoriai bus susitelkę į karą. Tai turi būti padaryta nedelsiant ir greitai“.

D.Rogozinas neklysta teigdamas, kad branduolinio karo padariniai Žemei būtų pražūtingi. Viename 2017 m. žurnale „Environment Magazine“ skelbtame tyrime nustatyta, kad net ir „nedidelio“ masto branduolinis karas galėtų sukelti „branduolinį rudenį“.

Tyrėjai pažymi, kad ankstesniame tyrime buvo nustatyta, jog po vieno branduolinio sprogimo, kurio metu būtų sunaikinta Los Angelo dydžio teritorija, į stratosferą būtų paskleista 5,5 mln. tonų pelenų ir suodžių – jie užstotų saulės šviesą, sumažintų temperatūrą ir kritulių kiekį (kai kuriose pasaulio vietovėse iki 80 proc.) ir ilgus metus darytų didelę įtaką derliui.

Parengta pagal „IFL Science“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: Introduction to Green Finance Institute