Lyderių pozicijose išsilaikęs lrytas.lt pristato naujienas skaitytojams

Paskutinį pavasario mėnesį naujienų portalas lrytas.lt tvirtą antrą poziciją populiariausių šalies portalų rinkoje ir toliau išlaiko pagal praleidžiamą laiką internete, puslapių peržiūras ir pervertimus.

Lrytas.lt montažas.
Lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 17, 2022, 3:55 PM, atnaujinta May 18, 2022, 12:12 PM

Gemius“ duomenys rodo, kad skaitytojai balandį internete naršė trumpiau ir pasyviau, tačiau vienas lankytojas naršymui portale vidutiniškai skyrė 1 val. 51 min. savo laiko. Praėjusį mėnesį Lietuvos interneto vartotojai portalui lrytas.lt skyrė kiek daugiau nei 13 proc. viso interneto portaluose praleidžiamo laiko.

Artėjant vasarai lrytas.lt kvies įsitraukti į vasariškus projektus, laimėti prizų ir būti naujienų sūkury. 

Taip pat tęsdamas kovą su dezinformacija bei palaikydamas Ukrainą, lrytas.lt tebelieka išjungęs komentavimo galimybę prie visų publikacijų.

Mėnesio statistika ir „Facebook“ sekėjų augimas

Vertinant apsilankymų ir puslapių pervertimų parametrus, pastarųjų sugeneruota per 121 mln., o apsilankymų skaičius pasiekė daugiau kaip 27 mln.

Vidutinis realių vartotojų skaičius per dieną siekė daugiau kaip 443 tūkst.

„Antrą pavasario mėnesį mūsų „Facebook“ paskyrose matėme naujų sekėjų skaičiaus augimą – jų pritraukėme 10 proc. daugiau nei kovo mėn. Smagu, kad mūsų gretos plečiasi! „Instagram“ platformoje atsisakėme lrytas.tv paskyros – jos turinį nuo šiol mūsų sekėjai mato lrytas.lt paskyroje“, – sako socialinių tinklų redaktorė Gabrielė Svetikaitė.

Pastarąjį mėnesį netrūko konkursų socialiniuose tinkluose, kuriuose sekėjai galėjo laimėti knygas bei bilietus į Lietuvos ir užsienio atlikėjų koncertus.

Gegužę – „Eurovizija 2022“ ir pasirengimas vasaros sezonui

Praūžė laukiamiausias dainų konkursas „Eurovizija“, kuriame žurnalistė Agnė Mačiulytė ir fotografas Tomas Bauras karščiausias naujienas ir vaizdus skaitytojams pateikė tiesiai iš Turino. Ištikmiausius „Eurovizijos“ fanus lrytas.lt kvietė dalytauti totalizatoriuje, kuriame skaitytojai rinko finalininkų penketuką.

Šylantys orai ragina vis daugiau laiko leisti gamtoje. Todėl lrytas.lt ragina nesnausti ir įsitraukti į net du smagius konkursus, kurie padės ne tik tinkamai pasiruošti piknikams ir grilio sezonui, bet ir laimėti gardžius prizus.

Vienas jų – kulinarijos konkursas „Grilio čempionai“, skirtas mėgstantiems iškylas bei ieškantiems naujų skonių, lengvai paruošiamų grilio patiekalų. Išnaudokite šansą tapti grilio čempionu.

Jeigu mėgstate ir neįsivaizduojate vasaros be smagių grilio vakarėlių, tai konkursas „Grilis mūsų – vakarėlis jūsų“ būtent jums. Parodykite gražiausias savo iškylų gamtoje akimirkas ir atsiimkite būtent jums skirtus gurmaniškus prizus.

Jau planuojantiems vasaros atostogas, lrytas.lt pristato projektą „Atrask Estiją“, kuriame kartu su Estijos turizmo informacijos centru parengta informacija leis iš arti pažinti Estiją, jos kultūrą, tradicijas, įspūdingiausias gamtos vietas.

Dėmesys mokslui ir inovacijoms

Gegužės 26-ąją vyks tradicinė paroda-konkursas „Technorama“, organizuojama Kauno technologijos universiteto, jau du dešimtmečius į vieną vietą suburianti inovacijų kūrėjus – studentus, mokslo atstovus ir naujųjų technologijų entuziastus.

Renginio informaciniu partneriu tapęs lrytas.lt kviečia balsuoti ir išrinkti inovatyviausią jauno kūrėjo idėją. Daugiausia skaitytojų simpatijų surinkusių kūrėjų laukia organizatorių dovanos.

Lrytas.lt skaitytojų ir lrytas.tv žiūrovų laukia nauja laida apie švietimą. Jau šį šeštadienį pasirodys pirmoji su VDU Švietimo akademija parengta laida „Iš mokytojo užrašų“. Net 10 savaičių studentai, mokytojai, švietimo įstaigų vadovai, edukatoriai bei žinomi žmonės kalbės apie pedagogo profesiją, iššūkius mokyklos kasdienybėje, lyderystę švietime ir ateities mokyklą.

Rekordinės lrytas.tv peržiūros

Balandžio mėnesį lrytas.tv užbaigė net kelis sėkmingus laidų sezonus: „Sveikatos ekspertai“ ir tinklalaidė „Berta&Talks“.

Remiantis žiūrimumo rezultatais, pastaruoju metu žiūrovai didelį dėmesį skyrė „Būkime saugūs gamtoje“ video medžiagoms, o interviu su gamtininku ir aplinkosaugininku Selemonu Paltanavičiumi buvo peržiūrėtas virš 66 tūkst. kartų.

Jau šį sekmadienį, gegužės 22 d. lrytas.tv žiūrovai galės išvysti socialinės akcijos „Skirtingos spalvos“ pokalbį apie aklumą su Irma Jokštyte, kuri dalinsis savo gyvenimo istorija su regos negalia.

O gegužės 25 d. lrytas.tv žiūrovai kviečiami stebėti tiesiogines konferencijos „Lietuvos Davosas 2022“ diskusijas su visuomenės, verslo ir politikos lyderiais.

Dar daugiau vasariškų projektų ir konkursų

Iki vasaros laukti liko visai nedaug. Todėl portalas skuba pristatyti ne tik naujus, bet ir sugrįžtančius skaitytojų jau pamėgtus projektus.

Vasaros pradžią pažymės projektas „92 vasaros dienos“ su naudinga informacija, padėsiančia susiplanuoti tobulą vasarą ir atostogas.

Sugrįžta ir jau tradiciniais tapę „Lietuvos vasaros sostinės“ rinkimai. Visai netrukus apsilankę specialiame polapyje lrytas.lt skaitytojai galės balsuoti ir rinkti Lietuvos vasaros sostinę 2022. Per pastaruosius dvejus projekto metus vasaros sostinės vardą gavo Druskininkai ir Anykščiai.

Birželis – fotokonkursų ir dovanų mėnuo. Vienas pirmųjų – „Vasaros laimikis“ – kuriame progą pasirodyti suteiksime žvejams ir jų laimikiams. Projekte „Mano mieliausios kojos su Lioton“ – lauksime žavių laisvalaikio nuotraukų, kuriose visas dėmesys skirtas kojoms.

Nuo birželio startuos naujas „Lietuvos ryto“ žiniasklaidos grupės kartu su Lietuvos kraštovaizdžio architektų sąjunga parengtas projektas „Žalioji erdvė 2022“.

Lrytas.lt skaitytojai ir tarptautinė komisija rinks geriausius ir gražiausius kraštovaizdžius. Parodykite savo sodų, kiemo erdvių, tvenkinių ir gėlynų bei kitų nuostabių vietų nuotraukas, to grožio, kurį per pastaruosius pora metų sukūrėte patys, kaimynas ar miesto darbštuoliai.

Startavo kasmetinė dienraščio „Lietuvos rytas“ prenumeratos akcija. Užsiprenumeravę didžiausią šalies dienraštį visiems 2023 metams, kartu gaus ir vieną pasirinktą dovaną – 50 eurų dovanų kuponą pramogoms Druskininkų sveikatingumo ir poilsio centre „Aqua“ arba 50 proc. nuolaidą 23 tyrimų paketui išsamiai išsitirti organizmą kraujo laboratorijoje „Rezus“.

Tai dar tikrai ne viskas, ką portalas lrytas.lt žada pasiūlyti artimiausiu metu savo skaitytojams, tad kviečiame sekti naujienas!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.