Dėl įtariamos Rusijos kibernetinės atakos neveikia daugelio Italijos valstybinių įstaigų interneto svetainės

Dėl Rusijos programišių grupuotei „Killnet“ priskiriamos kibernetinės atakos penktadienį neveikė daugelio Italijos valstybinių įstaigų interneto svetainės.

 Dėl Rusijos programišių grupuotei „Killnet“ priskiriamos kibernetinės atakos penktadienį neveikė daugelio Italijos valstybinių įstaigų interneto svetainės.<br> 123rf iliustr.
 Dėl Rusijos programišių grupuotei „Killnet“ priskiriamos kibernetinės atakos penktadienį neveikė daugelio Italijos valstybinių įstaigų interneto svetainės.<br> 123rf iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 20, 2022, 2:06 PM

Kaip pranešama, be kita ko, paveikti Užsienio reikalų ministerijos, Aukščiausiosios teisėjų tarybos ir Kultūros ministerijos tinklalapiai. Federalinės policijos atstovas agentūrai dpa patvirtino, kad būta tokio incidento, ir pridūrė, kad jo aplinkybes šiuo metu aiškinasi speciali komanda. Tikslus paveiktų interneto svetainių skaičius kol kas nežinomas.

„Killnet“ yra atakavusi dar daugelį kitų institucijų, įskaitant tinklalapius, priklausančius Vokietijos vyriausybei, o praėjusį savaitgalį mėgino paveikti „Eurovizijos“ dainų konkurso didžiojo finalo transliaciją. Pastaroji ataka buvo atremta.

Anot žiniasklaidos, po nesėkmės vykdant šią ataką programišiai tuomet puolė Italijos policijos tinklalapius ir laikinai sustabdė jų veikimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.