Visiškas pasityčiojimas: ukrainiečiai dronu aptiko ir sunaikino rusų stotį, skirtą kovai su dronais Stotis sunaikinta

Ukrainos ginkluotosios pajėgos sunaikino radijo trikdžių stotį „R-330Ž“. Juokinga, bet viena šios stoties funkcijų – kova su dronais. O ši stotis buvo sunaikinta būtent dronu.

 Ukrainos ginkluotosios pajėgos dronu aptiko ir sunaikino radijo trikdžių stotį „R-330Ž“. Juokinga, bet viena šios stoties funkcijų – kova su dronais (asociatyvinė nuotr.)<br> 123rf nuotr.
 Ukrainos ginkluotosios pajėgos dronu aptiko ir sunaikino radijo trikdžių stotį „R-330Ž“. Juokinga, bet viena šios stoties funkcijų – kova su dronais (asociatyvinė nuotr.)<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 20, 2022, 1:03 PM

R-330Ž „Žitel“ atlieka kelias radijo ryšių trikdymo funkcijas. Be to, sistema gali padėti nustatyti radijo signalų šaltinius – o tai padeda identifikuoti taikinius. Manoma, kad ši sistema Ukrainoje pasirodė bandant apsaugoti rusų dalinius nuo dronų. Paprastai tariant, „R-330Ž“ nutraukia radijo ryšį tarp drono ir piloto, dėl to bepilotis pasiklysta arba nukrenta.

Tačiau ukrainiečiai šią „R-330Ž“ dronu vykdydami žvalgybą aptiko: nors ji buvo slepiama tarp pastatų, iš oro ji buvo lengvai pastebima. Toje teritorijoje sukiojosi net šešios kovos mašinos ir tankas – tai parodo, kokia svarbi rusams buvo „R-330Ž“.

Bet ukrainiečiai stotį aptiko – ir dabar R-330Ž trikdys radijo ryšį nebent pragare:

Tai – jau antrasis Ukrainoje sunaikintas „R-330Ž“ kompleksas – pirmasis buvo „numinusuotas“ dar kovą, netoli Kyjivo.

Šios sistemos yra labai brangios ir taktiškai svarbios, todėl Rusijos kariuomenei tai nėra menki praradimai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.