I. Šimonytė apie kibernetinių atakų suaktyvėjimą: didelės žalos nematome

Premjerė Ingrida Šimonytė teigia, kad pastaruoju metu Lietuvoje fiksuojamas Kremliaus vykdomų kibernetinių atakų suaktyvėjimas. Vis tik ministrė pirmininkė pažymi, kad atitinkamos institucijos yra pasirengusios galimoms programišių atakoms, todėl padarytos žalos nepastebima.

Premjerė Ingrida Šimonytė teigia, kad pastaruoju metu Lietuvoje fiksuojamas Kremliaus vykdomų kibernetinių atakų suaktyvėjimas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Premjerė Ingrida Šimonytė teigia, kad pastaruoju metu Lietuvoje fiksuojamas Kremliaus vykdomų kibernetinių atakų suaktyvėjimas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 24, 2022, 2:04 PM

„Išties tos veiklos suaktyvėjimų matome, bet kažkokios didelės žalos nematome“, – antradienį žurnalistams Seime teigė I. Šimonytė bei pridūrė, kad kibernetinių atakų suaktyvėjimas nekelia nuostabos.

„Man atrodo, čia nėra nieko nuostabaus. Tai yra tai, ką praktikuodavo programišiai iš Rytų, dabar praktikuoja gal kartais aktyviau, bet, manau, kad institucijos tikrai daug dalykų yra pasidariusios, esame šį bei tą išsibandę, užsilopę kai kurias galbūt spragas. Visada šimtu procentų nebūsi apsisaugojęs, bet tobulėjame ta linkme“, – pridūrė ji.

Be to, ministrė pirmininkė taip pat įspėja dėl skleidžiamos Kremliaus propagandos, kurioje skelbiama apie Vakarų patiriamus ekonominius iššūkius neva dėl Rusijai pritaikytų sankcijų.

„Dabar ką jaučiame ir matome, kad Kremliaus propaganda bando konstruoti naratyvą, kad Vakarai nustatė daug įvairiausių sankcijų ir dėl to Vakarų šalys patiria ekonominių iššūkių. Tai vėlgi mums svarbu čia nepasimauti ant to propagandos kabliuko, nes labai aišku, kas tuo yra programuojama. Yra programuojamas spaudimas ir bandymas kažkaip išsisukti nuo tolesnių sankcijų, o gal kažkaip jas sustabdyti ar sušvelninti“, – aiškino ministrė pirmininkė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.