Naująja „Infobalt“ prezidente išrinkta R. Valentukevičienė

Lietuvos skaitmeninių technologijų sektoriaus asociacija „Infobalt“ dvejų metų kadencijai išsirinko naują valdybą, o jos pirmininke ir asociacijos prezidente tapo IBM vadovė Baltijos šalims Rima Valentukevičienė. Asociacijos direktoriumi ir toliau lieka Mindaugas Ubartas.

 Lietuvos skaitmeninių technologijų sektoriaus asociacija „Infobalt“ dvejų metų kadencijai išsirinko naują valdybą, o jos pirmininke ir asociacijos prezidente tapo IBM vadovė Baltijos šalims Rima Valentukevičienė.<br> „Infobalt“ nuotr.
 Lietuvos skaitmeninių technologijų sektoriaus asociacija „Infobalt“ dvejų metų kadencijai išsirinko naują valdybą, o jos pirmininke ir asociacijos prezidente tapo IBM vadovė Baltijos šalims Rima Valentukevičienė.<br> „Infobalt“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 1, 2022, 4:30 PM

„Prisijungiu stiprinti ir plėsti „Infobalt“ veiklą, apjungti ir vienyti asociacijos narius bendram pažangos tikslui. Ieškoti galimybių auginti ir stiprinti IT kompetencijas, skatinti verslą produktų kūrimui ir vystymui bei didinti verslo plėtrą per eksportą – tai tik dalis klausimų, kurie yra prioritetiniai šiandien“, – teigė R. Valentukevičienė.

Pasak jos, naujoji „Infobalt“ valdyba palaiko einamųjų projektų tęstinumą, taip pat diskutuos apie naujas kryptis ir tvirtinsis tikslus ateinantiems dvejiems metams.

R. Valentukevičienė taip pat yra Amerikos prekybos rūmų valdybos narė bei dėsto Vilniaus universiteto Gyvybės mokslų centre inovacijų vadybą.

Kartu su R. Valentukevičiene dvejų metų kadencijai į valdybą buvo išrinktas Vytauto Didžiojo universiteto Informatikos fakulteto dekanas Tomas Krilavičius, antrajai kadencijai buvo perrinkti „Microsoft Lietuva“ generalinis direktorius Simonas Černiauskas, „NRD Companies“ generalinis direktorius Mindaugas Glodas, Kauno kolegijos Technologijų fakulteto dekanas dr. Giedrius Gecevičius, „Visma Lietuva“ direktorius Mantas Urbonas, „Google“ viešosios politikos vadovas Lietuvoje Paulius Vertelka.

Asociacija plėtė veiklą į naujus sektorius

„Infobalt“ pernai plėtė savo veiklą tiek geografiškai, tiek apimdama naujas sritis – transportą, energetiką, NT valdymą.

Narių skaičius išaugo iki 188 įmonių ir organizacijų. Asociacijoje veikiančių specializuotų grupių skaičius išaugo nuo 11 iki 14 – sukurtos naujos grupės, išplečiančios asociacijos veiklos sferą į naujas sritis, kuriose aktuali skaitmenizacija.

Keturiolika organizacijų vienijančios „PropTech LT“ grupės dėmesio centre – nekilnojamojo turto (NT) plėtros ir pastatų valdymo skaitmeninimas, siekiant padidinti tvarumą šiame sektoriuje. Atsižvelgiant į augantį skaitmeninių technologijų poreikį energetikoje, buvo suburta 20 organizacijų vienijanti „EnergyTech Digital“ grupė. Taip pat, siekiant gerinti legalaus skaitmeninio turinio plėtrą bei apsaugą, įkurta „IPTech LT“ grupė.

Be šių naujųjų grupių, „Infobalt“ asociacijoje veikia dar ir verslo aplinkos gerinimo, kibernetinio saugumo, eksporto ir pardavimų, inovacijų, skaitmeninės lyderystės, startuolių ir investicijų, švietimo ir žmogiškųjų išteklių, finansinių technologijų („Fintech Lithuania“), „Pramonė 4.0“, dirbtinio intelekto ir duomenų centrų grupės.

Stiprino tarptautinę veiklą

Buvo įgyvendinta 11 tarptautinių projektų. Tarp jų – finansinių technologijų, skaitmeninių įgūdžių bei intelektinės nuosavybės apsaugos projektai Vietname, Šri Lankoje, Mongolijoje bei Ukrainoje. Jų metu „Infobalt“ ir partneriai dalinasi Lietuvos patirtimi, sėkmės istorijomis ir užmezgamas bendradarbiavimas su verslo struktūromis.

Taip pat buvo vykdomi projektai su partneriais Europos Sąjungoje, ypač daug dėmesio skiriant kibernetiniam saugumo ir atsparumo, patikimo tarpautinio apsikeitimo duomenimis projektams, aktyviai dalyvaujant ES politikos formavime, atstovaujant šalies skaitmeninių technologijų sektorių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.