Pasaulinis lustų trūkumas greičiausiai išliks ir 2023-aisiais

Pasaulinis lustų trūkumas, tikėtina, išliks bent jau kitais metais, o galbūt ir dar ilgiau, antradienį perspėjo JAV prekybos sekretorė Gina Raimondo.

 Pasaulinis lustų trūkumas, tikėtina, išliks bent jau kitais metais, o galbūt ir dar ilgiau.<br> 123rf nuotr.
 Pasaulinis lustų trūkumas, tikėtina, išliks bent jau kitais metais, o galbūt ir dar ilgiau.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 1, 2022, 10:34 AM

Svarbių tiekėjų iš Azijos veiklos sustabdymas dėl COVID-19 pandemijos sutrikdė tiekimą praėjusiais metais, kai vartotojai Jungtinėse Valstijose, gavę pagalbos grynaisiais iš vyriausybės, ėmė išlaidauti pirkdami automobilius ir elektroniką, kuriuose gausiai naudojami lustai.

„Deja, nemanau, kad kitais metais lustų trūkumas kaip nors iš esmės sumažėtų“, – žurnalistams teigė G. Raimondo po neseniai vykusios kelionės į Aziją.

Pasak pareigūnės, būdama Pietų Korėjoje ji bendravo su keliolikos įmonių generaliniais direktoriais, įskaitant lustų gamybos lyderių vadovus, ir aptarė trūkumo problemą.

„Ir jie visi sutiko, kad <...> užtruks iki 2023 metų, o galbūt 2024-ųjų pradžios, kol sulauksime tikro palengvėjimo“, – pažymėjo pareigūnė.

Ji pakartojo savo raginimą JAV Kongresui imtis veiksmų ir priimti teisės aktus, kuriais būtų siekiama skatinti vietinę kompiuterių lustų, naudojamų daugeliyje gaminių, pradedant nuo išmaniųjų telefonų ir baigiant medicininos įranga ir dulkių siurbliais, gamybą.

„Laiko tikrai nėra daug“, – sakė ji.

„Dabar visos kitos šalys svarsto subsidijas, o jei Kongresas nesiims kažko labai greitai“, pagrindiniai gamintojai, tokie kaip „Samsung“, „Intel“ ir „Micron“, „gali statytis kitoje šalyje, ir tai būtų labai problematiška“.

JAV Senatas ir Atstovų rūmai kiekvienas svarsto 52 mlrd. JAV dolerių finansavimą numatančius įstatymų projektus, numatančius investicijas į amerikietiškų lustų mokslinių tyrimų ir gamybos veiklą, be tiki šiol nesusitarta dėl galutinių šių teisės aktų tekstų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.