Į kelią išriedėkite pasiruošę bet kokioms sąlygoms: programėlės dviračių entuziastams

Nenuspėjamas ir greitai besikeičiantis oras ne priežastis atsisakyti savo pomėgių lauke – išmanios programėlės gali padėti sekti oro prognozes, susiplanuoti geriausius maršrutus ar net susitaisyti sprogusią dviračio padangą. Pasaulinė dviračio diena puiki proga pasipildyti savo programėlių sąrašą naudingomis aplikacijomis, kurios pravers planuojant kelionę ar jau išriedėjus į kelią.

Telefonuose veikiančios aplikacijos turi daugybę naudingų įrankių, kurie padeda kelionėje dviračiu. 
Telefonuose veikiančios aplikacijos turi daugybę naudingų įrankių, kurie padeda kelionėje dviračiu. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 3, 2022, 1:02 PM

„Tele2 Inovacijų biuro“ ekspertas Arnoldas Lukošius teigia, kad telefonuose veikiančios aplikacijos turi daugybę naudingų įrankių, kurie padeda kelionėje dviračiu. Specialistas dalinasi geriausių programėlių rekomendacijomis, kurios skirtos tiek pradedantiems, tiek ir įgudusiems dviratininkams.

1. Veiklos ir rezultatų stebėjimui. Stebėti savo tempą, dviračiu nuvažiuotą atstumą ar sudegintas kalorijas galite naudodami programėlę „Cycling – Bike Tracker“. Čia suteikiami visi įrankiai tikslų iškėlimui ir savo judėjimo statistikos bei pasiekimų stebėjimui. Aplikacijoje veikiančios technologijos leidžia realiuoju laiku stebėti žemėlapį ir treniruotės rezultatus (laiką, atstumą, kalorijas, vidutinį greitį ir tempą). Programėlės funkcijos yra nemokamos, o jos naudojimui nereikia apyrankės ar kitos specialios įrangos. Dar viena stebėjimo programėlė, labiau tinkanti profesionalesniems dviratininkams – „Polar Flow“. Aplikacijoje galima susiplanuoti sportui skirtas dienas, nusistatyti priminimus, išsikelti tikslus ir stebėti jų įgyvendinimą – čia veikiantis treneris stebi jūsų progresą ir pateikia išsamias analizes. Vartotojams suteikiami visi įrankiai ne tik stebėti savo sporto veiklą, analizuoti aktyvumą ir nuolatinį širdies ritmą, bet ir daugiau sužinoti apie savo poilsio bei miego įpročius.

2. Dviračio tvarkymui. Jeigu norite patys išmokti taisyti savo dviratį, išbandykite „Bike repair“ aplikaciją. Nemokamoje versijoje rasite svarbiausias instrukcijas su aukštos kokybės nuotraukomis, detaliais vaizdo įrašais ir patarimais, o įsigijus mokamą planą, turėsite prieigą prie viso programėlės turinio. Dviračio taisymo vadove galėsite sekti ir fiksuoti dalių pakeitimus, rasite dviračių sporto naujienų bei patarimų, kaip apsirengti esant skirtingoms oro sąlygoms. Norintiems sužinoti daugiau apie dviračio dalis ir jų taisymą, puikiai tiks „ProBikeGarage“ programėlė. Priregistravus pasirinktas detales, aplikacija fiksuos jų nusidėvėjimą, rodys, kiek krūvio patyrė kiekviena detalė, įvertindama jos naudojimo laiką ir įveiktus kilometrus. Aplikacija yra integruojama su dar vienu naudingu įrankiu – „Strava“ ir leidžia naudotojams gauti pranešimus apie techninę priežiūrą bei analizuoti, kiek laiko tarnauja detalės.

3. Maršrutų sudarymui. Paprasta ir praktiška programėlė „Naviki“ siūlo dviračių maršrutų planavimą visame pasaulyje. Čia esančios technologijos pateikia navigacijos nurodymus, leidžia atsisiųsti žemėlapius ir įrašyti jau įveiktas keliones. Aplikacijoje galima ne tik sekti savo kasdienį aktyvumą, bet ir planuoti įvairius laisvalaikio, kalnų ar lenktynių maršrutus. Dar viena maršrutų planavimui skirta programėlė – „Komoot“ yra populiari dėl intuityvios, balsu valdomos navigacijos, efektyvių planavimo įrankių ir be interneto veikiančių žemėlapių. Naudojimasis aplikacija yra labai aiškus ir paprastas –pasirinkus kelionės pradžios ir pabaigos taškus, programėlė nurodys, kokio sudėtingumo trasa, su kokiomis kelio dangomis susidursite ir kokio fizinio pasirengimo jai reikia. Čia galite pasisemti įkvėpimo iš kitų žmonių maršrutų arba planuoti kelionę pagal kitų vartotojų pateikiamas rekomendacijas.

4. Bendravimui. „Map My Ride“ yra puiki aplikacija tiems, kurie nori bendrauti su kitais dviratininkais ir dalintis savo veikla su šia bendruomene. Programėlėje lengva sekti ir sudaryti visų treniruočių žemėlapį bei peržiūrėti savo statistiką (greitis, atstumas, kalorijos), kuri padės tobulėti. Čia galima prisijungti prie pasaulinės bendruomenės ir rengiamų iššūkių, skaityti pranešimus, dalintis maršrutais, peržiūrėti kitų rekomendacijas bei pasisemti įkvėpimo. „Relive“ programėlėje lengva dalintis savo kelionėmis dviračiu socialiniuose tinkluose, pridedant nuotraukų ir importuojant duomenis iš kitų programų, kaip „Garmin Connect“, „Apple Health“ ir „Map My Ride“. Naudojant aplikacijos įrankius, galima stebėti savo veiklos statistiką ir peržiūrėti draugų veiklą.

5. Oro sąlygoms. Kelionei dviračiu itin svarbios oro sąlygos, joms sekti puikiai tiks programėlė „The Weather Channel“. Ji informuoja ne tik apie oro pasikeitimus, drėgmę, bet ir vėjo stiprumą, slėgį, saulėlydžio laiką bei alergijos rizikas. Aplikacijos technologijos gali įspėti vartotojus apie ateinančias liūtis ar audras, leidžia stebėti tiesioginę kritulių informaciją bei orų prognozę net 15 dienų į priekį. Sužinoti tikslią orų prognozę galima ir aplikacijoje „Windy“, kuri pateikia daugiau nei 40 skirtingų rodiklių, įskaitant vėją, lietų, temperatūrą, drėgmę, slėgį ir dar daugiau. Aplikacijoje naudojamos ryškios spalvos skirtingiems orų sluoksniams ir išsamios bei intuityvios vizualizacijos. Vartotojai turi galimybę pritaikyti mėgstamiausių vietų sąrašą su galimybe kurti el. pašto įspėjimus apie artėjančias oro sąlygas bei matyti išsamią vėjo ir bangų, potvynių ir atoslūgių prognozę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.