Išmanūs įrankiai nepriekaištingoms atostogoms: specialios nuolaidos ir kitos gudrybės keliautojams

Kartu su vasara startuoja ir atostogų sezonas. Jei jų planavimui prireikia naujų idėjų ar patarimų – čia praverčia mobiliosios programėlės. Išmanūs įrankiai telefone gali padėti ne tik planavimo procese, kai ieškote įkvėpimo, geriausių viešbučių ir įdomiausių maršrutų, bet ir tada, kai kitoje šalyje norite rasti viešąjį tualetą ar bandote susitvarkyti su laiko juostų pasikeitimu.

 Jei atostogų planavimui prireikia naujų idėjų ar patarimų – čia praverčia mobiliosios programėlės.<br>123rf nuotr.
 Jei atostogų planavimui prireikia naujų idėjų ar patarimų – čia praverčia mobiliosios programėlės.<br>123rf nuotr.
 Programėlės padeda greitai rasti geriausius netoliese esančius restoranus<br> 123rf nuotr.
 Programėlės padeda greitai rasti geriausius netoliese esančius restoranus<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2022-06-07 15:03

„Tele2 Inovacijų biuro“ ekspertas Arnoldas Lukošius teigia, kad naujausios technologijos paverčia telefone įdiegtas aplikacijas neįkainojamomis kelionių palydovėmis.

1. Naujoms idėjoms. Jeigu kelionę planuojate paskutinę minutę, jums puikiai tiks programėlė „Headout“. Ji leidžia vos keliais paspaudimais atrasti įdomius pasirodymus, ekskursijas ir kitas veiklas bei užsisakyti bilietus tame mieste, kuriame apsistojote. Čia rasite ne tik geriausius paskutinės minutės renginius, bet ir nuolaidas bilietams. Aplikacijoje „Culture Trip“ pateikiamos geriausios keliautojų rekomendacijos ir vaizdo įrašai su lankytinais objektais, kuriuos verta pamatyti. Programėlėje esantys įrankiai leidžia sudaryti norimų aplankyti vietų sąrašus ir iš karto rezervuoti viešbučius.

2. Geriausiems pasiūlymams. Jeigu ieškote pigiausių viešbučių ir skrydžių, „Hopper“ aplikacija taps nepamainoma pagalbininke. Joje veikiančios technologijos kasdien išanalizuoja kelis milijardus skrydžių ir viešbučių kainų bei nurodo, ar kelionę užsisakyti dabar, ar verta šiek tiek palaukti. Jums reikės įvesti savo kelionės tikslą, o kalendoriuje bus rodoma pigiausio ir brangiausio skrydžio data. Čia galima nustatyti pranešimus apie kainų sumažėjimą ir filtruoti savo keliones – pašalinti variantus su ilgais persėdimais, papildomais mokesčiais ar apribojimais. Dar viena sutaupyti padėsianti programėlė – „Skiplagged“, kurioje galite rasti pigesnių skrydžių su persėdimais ar paskutinės minutės viešbučių pasiūlymų. Čia esantys įrankiai taip pat leidžia nusistatyti įspėjimus apie kainų sumažėjimą, stebėti kitų žmonių rekomendacijas ir sužinoti naudingų patarimų.

3. Planavimui. „Sygic Travel Maps“ aplikacijoje rasite didžiulę duomenų bazę su kelionių vadovais ir daugiau nei 50 mln. lankytinų objektų viename žemėlapyje: geriausiais viešbučiais, muziejais, restoranais ir parduotuvėmis. Čia integruoti įrankiai padeda iš anksto susiplanuoti, kiek laiko užtruks aplankyti objektus, sužinoti informaciją apie jų darbo laiką bei kainas. Programėlė nieko nekainuoja, tačiau norint pasiekti susikurtus maršrutus be interneto, reikės įsigyti „premium“ versiją. „Visit a City“ aplikacija siūlo rekomenduojamus lankytinų objektų gidus, atsižvelgiant į tai, kiek dienų pasirinktame mieste planuojate praleisti. Aplikacijos įrankiai automatiškai sujungia netoliese esančias lankytinas vietas ir nurodo, kokiu atstumu viena nuo kitos jos yra nutolusios, ir koks yra numanomas laikas, kurį galėtumėte ten praleisti. Programėlėje galėsite užsisakyti ekskursijas ir gauti bendrą kelionės informaciją bei patarimų, kaip sutaupyti pinigų.

4. Daiktų susidėjimui. Daugeliui susikrauti daiktus prieš kelionę yra labiausiai varginantis dalykas, tad „Packing Pro“ šį vargą gali sumažinti. Aplikacija padeda sukurti pagrindinių daiktų sąrašą, atsižvelgiant į kelionės trukmę, oro sąlygas ir kitus svarbius veiksnius. Čia pateikiami ir pakavimo sąrašų pavyzdžiai bei galimybė dalintis jais su draugais ar šeimos nariais. Jeigu nenorite daiktų sąrašo daryti patys, patikėkite jį „PackPoint“ aplikacijai. Įvedus kelionės tikslą, išvykimo datą ir laiką, kurį planuojate ten praleisti, programėlė sudarys sąrašą už jus. Aplikacijoje veikiantys įrankiai leidžia redaguoti sukurtus sąrašus ir žymėtis jau sudėtus daiktus.

5. Skaniausiems patiekalams. Programėlė „Zomato“ padeda greitai rasti geriausius netoliese esančius restoranus, pagal aplikacijoje įdiegtą klientų atsiliepimų sistemą. Čia galima ne tik ieškoti geriausiai įvertintų vietų maistui, bet ir užsisakyti patiekalus į namus bei pasinaudoti aplikacijoje pateiktais pasiūlymais. Dar viena naudinga programėlė maisto paieškoms naujame mieste – „The Fork“. Ji padės lengvai atrasti naujų ir įdomių restoranų ir palengvins staliukų rezervavimo procesą. Čia taip pat veikia lojalumo programa, kurioje už kiekvieną užsakymą gaunami taškai, kuriuos galima iškeisti į užsakymus.

6. Tualeto paieškoms. „Flush“ programėlė leidžia rasti viešuosius tualetus įvairiuose miestuose. Aplikacijoje taip pat pateikiama informacija apie tai, ar keliautojams reikės susimokėti, naudoti raktą ir ar tualetas pritaikytas žmonėms su negalia. Čia suteikiami įrankiai, kuriais galite palikti rekomendacijas ar atsiliepimus kitiems keliautojams.

7. Miego režimui. Keliaujantiems į tolimas šalis, reikėtų išbandyti programėlę „Timeshifter“, kurioje pateikiami patarimai, kaip susitvarkyti su laiko juostų pasikeitimu. Užpildykite savo profilį ir konkrečią kelionės informaciją, o aplikacija sukuria asmeninius patarimus bei specialų tvarkaraštį. Jame matysite, kada reikia būti šviesoje, kada miegoti, vengti ryškios šviesos ar kofeino. Čia galite prisijungti ir prie didelės bendruomenės bei gauti daugybę naudingos informacijos. Vieną kartą asmeninį planą galėsite susikurti nemokamai, tačiau jei šią aplikaciją norėsite naudoti kitoms kelionėms, reikės įsigyti prenumeratą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.