„Google“ sulaukė kaltinimų iš vartotojų organizacijų dėl duomenų stebėjimo

Europos vartotojų teisių gynimo grupės ketvirtadienį apkaltino „Google“ pažeidus duomenų privatumą internete ir vertus vartotojus jungtis prie „Google“ paskyrų, kad bendrovė galėtų stebėti jų duomenis ir juos naudoti siekdama pelno.

 Europos vartotojų teisių gynimo grupės ketvirtadienį apkaltino „Google“ pažeidus duomenų privatumą internete ir vertus vartotojus jungtis prie „Google“ paskyrų, kad bendrovė galėtų stebėti jų duomenis ir juos naudoti siekdama pelno.<br> 123rf nuotr.
 Europos vartotojų teisių gynimo grupės ketvirtadienį apkaltino „Google“ pažeidus duomenų privatumą internete ir vertus vartotojus jungtis prie „Google“ paskyrų, kad bendrovė galėtų stebėti jų duomenis ir juos naudoti siekdama pelno.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-06-30 17:15

Kaltinimai pareikšti remiantis ES BDPR – Europos duomenų privatumo apsaugos reglamento, skirto užtikrinti, kad europiečių asmens duomenys nebūtų neteisėtai naudojami – nuostats.

Vartotojų priežiūros institucijos iš penkių šalių, įskaitant Prancūziją, Graikiją ir Slovėniją, pateikė skundus savo nacionalinėms institucijoms, koordinuojamos Europos vartotojų organizacijos (BEUC).

„Google“ naudoja apgaulingą dizainą, neaiškią kalbą ir klaidinančias pasirinktis, kai vartotojai prisiregistruoja prie „Google“ paskyros, kad paskatintų platesnį ir invazinį duomenų apdorojimą“, – sakoma BEUC pranešime.

Vartotojų nerimą kelia reikalavimas susikurti paskyrą norint naudoti „Google“ paslaugas, ypač kalbant apie bendrovės operacinę sistemą „Android“, kuri naudojama septyniuose iš 10 telefonų visame pasaulyje.

Priverstas susikurti paskyrą, vartotojas vienu spustelėjimu suteikia galimybę „leisti „Google“ stebėti ir išnaudoti viską, kuo užsiimate [internete]“, – teigė BEUC generalinio direktoriaus pavaduotoja Ursula Pachl.

„O jei norite nustatyti privatumui palankesnius nustatymus, turite pereiti ilgesnį procesą ir neaiškių bei klaidinančių parinkčių derinį“, – pridūrė ji.

Pati „Google“ neigia, kad jos prisijungimo prie paskyrų pasirinktys yra ribotos.

„Šios parinktys yra aiškiai paženklintos ir sukurtos taip, kad jas būtų lengva suprasti“, – pareiškė „Google“ atstovas.

„Jie pagrįsti didelės apimties tyrimų išvadomis ir duomenų apsaugos institucijų rekomendacijomis bei bandytojų atsiliepimais. Esame įsipareigoję užtikrinti, kad šie pasirinkimai būtų aiškūs ir paprasti“, – pridūrė atstovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.