Pramušė absurdo dugną: rusai paskelbė, kad „konservai, drabužiai ir salietra“ sproginėjo 8 valandas

Rusijoje teigiama, kad Nova Kachovkoje ukrainiečių HIMARS sunaikino ne amunicijos, o humanitarinės pagalbos sandėlį.

 Rusijoje teigiama, kad Nova Kachovkoje ukrainiečių HIMARS sunaikino ne amunicijos, o humanitarinės pagalbos sandėlį (asocaityvinė nuotr.).<br> 123rf nuotr.
 Rusijoje teigiama, kad Nova Kachovkoje ukrainiečių HIMARS sunaikino ne amunicijos, o humanitarinės pagalbos sandėlį (asocaityvinė nuotr.).<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-07-15 11:27, atnaujinta 2022-07-15 15:03

Apie tai „Facebook“ puslapyje paskelbė „Censor.NET“ vyriausiasis redaktorius Jurijus Butusovas.

„Rusijos propaganda teigia, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgų smūgis HIMARS sunaikino salietros ir humanitarinės pagalbos sandėlį Nova Kachovkoje. Tuo pačiu, praėjus aštuonioms valandoms po sprogimo, „RIA Novosti“ korespondentas filmuoja vaizdo įrašą ir rašo, kad vietoje po smūgio dar girdėti „detonacija“ ir „sprogimai“. Ar salietra turi cheminių savybių, leidžiančių detonuoti aštuonias valandas? O gal tai kažkokia „humanitarinė pagalba“?“– kalbėjo žurnalistas.

Ukrainiečiai juokėsi iš kalbų, kad HIMARS ataka sunaikino sandėlį su maistu ir trąšomis. Trąšos, žinoma, gali sprogti, bet čia buvo ne tai.

Galima pastebėti, kad rusų propagandistams tikrai trūksta vaizduotės – dar Antrojo pasaulinio karo metais, kai Sovietų sąjunga atakavo Suomiją, TSRS užsienio reikalų ministras Viačeslavas Molotovas teigė, kad Suomijai siunčiama humanitarinė pagalba. Suomiai rusiškas bombas dėl to praminė „Molotovo duonos krepšiais“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.