„Apple“ iš savo parduotuvės pašalino populiarias rusiškas programėles

Rusijos socialinio tinklo „VKontakte“ programėlė dingo iš „App Store“. Be to, iš „Apple“ programėlių parduotuvės dingo ir kitos „VK“ grupės programėlės – „VK Music“, „VK Clips“, „VK Messenger“, „VK Play“ ir „VK Admin“.

 Rusijos socialinio tinklo „VKontakte“ programėlė dingo iš „App Store“.<br>123rf nuotr.
 Rusijos socialinio tinklo „VKontakte“ programėlė dingo iš „App Store“.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 27, 2022, 2:41 PM

Taip pat dingo „VK“ ekosistemos dalis „Mail.ru“. Tuo tarpu „Odnoklassniki“ ir „Tam-Tam messenger“ programėlę vis dar galima atsisiųsti, nurodė naujienų šaltinis „Durov Code“.

„VK“ programėles vis dar galima rasti „Google Play“ parduotuvėje.

„VK“ patvirtino, kad „Apple“ užblokavo kelias bendrovės programėles, kurių šiuo metu negalima rasti „App Store“. Bendrovė išsiuntė „Apple“ prašymą pateikti paaiškinimą. Vartotojų išmaniuosiuose telefonuose įdiegtos „VK“ paslaugos ir toliau veikia kaip įprasta“, – „Meduza“ nurodė „VK“ spaudos tarnyba.

2021 m. pabaigoje „VK“ generaliniu direktoriumi tapo Rusijos prezidento administracijos vadovo pirmojo pavaduotojo Sergejaus Kirijenkos sūnus Vladimiras Kirijenka.

2022 m. balandį „Sberbank“ mobilioji programėlė buvo pašalinta iš „Google Play“ ir „App Store“ („Apple“ taip pat pašalino „Sberbank“ programėlių klonus). Rugsėjį iš „App Store“ dingo „Sberbank“ priklausanti žemėlapių kūrimo paslaugos „2GIS“ programėlė.

Parengta pagal meduza.io

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.