„Apple“ įspėja: naujųjų „iPhone“ teks palaukti ilgiau

Nekantraujate įsigyti naujausią „iPhone 14 Pro“ arba „iPhone Pro Max“? „Apple“ teigia, kad kurį laiką greičiausiai dar teks palūkėti.

 Dėl COVID-19 apribojimų Kinijoje veiklą buvo priversta stabdyti „iPhone 14 Pro“ ir „iPhone 14 Pro Max“ surenkanti „Foxconn“.<br> AP Scanpix nuotr.
 Dėl COVID-19 apribojimų Kinijoje veiklą buvo priversta stabdyti „iPhone 14 Pro“ ir „iPhone 14 Pro Max“ surenkanti „Foxconn“.<br> AP Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 7, 2022, 1:52 PM

Technologijų milžinė paskelbė, kad jos surinkimo gamykla Kinijoje dabar dirba gerokai mažesniu pajėgumu.

Lapkričio 2 d. pareigūnai septynioms dienoms uždarė rajoną, kuriame įsikūrusi didžiausia pasaulyje „Foxconn“ „iPhone“ gamykla. „Apple“ naujiena paskelbta Kinijai pakartojus savo įsipareigojimą siekti nulinio COVID-19.

„Kaip ir per visą COVID-19 pandemijos laikotarpį, pirmenybę teikiame savo tiekimo grandinės darbuotojų sveikatai ir saugai, – sakoma „Apple“ pareiškime. – Ir toliau stebime didelę „iPhone 14 Pro“ ir „iPhone 14 Pro Max“ modelių paklausą. Tačiau dabar tikėtina, kad „iPhone 14 Pro“ ir „iPhone 14 Pro Max“ išsiunčiami kiekiai bus mažesni, nei tikėjomės anksčiau – ir klientams teks ilgiau laukti, kol gaus naujuosius gaminius“.

Šis pranešimas tikriausiai nuvils investuotojus, kurie tikėjosi, kad Kinija artimiausiu metu panaikins COVID-19 apribojimus. Penktadienį Kinijos akcijų rinkos smarkiai pakilo, pasklidus gandams apie koronaviruso apribojimų nutraukimą.

Nepalaužiamas Pekino siekis sustabdyti viruso plitimą ekonomine prasme labai brangiai atsieina. Tačiau šalies vadovas Xi Jinpingas, kuris asmeniškai pritarė šiai politikai, nepateikė jokių ženklų, kad ji netrukus būtų sušvelninta.

Naujausi duomenys rodo, kad antra pagal dydį pasaulio ekonomika sunkiai įveikia užsitęsusius iššūkius, kuriuos kelia nuolatiniai COVID-19 apribojimai, nekilnojamojo turto nuosmukis ir pasaulinės recesijos rizika.

Pirmadienį paskelbti Kinijos prekybos duomenys parodė, kad šalies importas ir eksportas spalį netikėtai sumažėjo. Tai pirmas nuosmukis nuo 2020 m. gegužės. Išsiunčiamų siuntų kiekis, palyginti su ankstesniais metais, sumažėjo 0,3 proc. – o tai labai skiriasi nuo rugsėjo 5,7 proc. padidėjimo. Tai blogiausias rezultatas nuo 2020 m. gegužės.

Sekmadienį Kinija pranešė apie 5643 naujus užsikrėtimo COVID-19 atvejus – tai didžiausias dienos skaičius per šešis mėnesius. Džengdžou, kuriame įsikūrusi „Foxconn“ gamykla, yra centrinės Kinijos Henano provincijos sostinė, kurioje gyvena apie 10 mln. žmonių. Pirmadienį joje užregistruoti 3683 koronaviruso atvejai – ir 22 mirties atvejai.

Atvejų buvo aptikta ir „Foxconn“ viduje, dėl to gamykla buvo operatyviai uždaryta, o darbuotojai išsibėgiojo. Pirmadienį bendrovė Džengdžou gamykloje pradėjo kampaniją, kurios metu darbuotojams, kurie iš gamyklos buvo išvykę nuo spalio 10 d. iki lapkričio 5 d., siūlo vienkartinę 500 juanių (apie 70 JAV dolerių) premiją – jei jie grįš į darbą.

Ji taip pat siūlo 30 juanių už valandą didesnį darbo užmokestį.

Didžiausia pasaulyje pagal sutartis dirbanti elektronikos gamintoja „Foxconn“ sumažino savo ketvirtojo ketvirčio prognozes dėl Kinijoje taikomų COVID-19 kontrolės priemonių. Ketvirtasis ketvirtis technologijų įmonei paprastai būna įtemptas metas, nes prieš metų pabaigos sezoną Vakaruose didėja elektronikos paklausa.

Taivane įsikūrusi bendrovė teigė, kad bendradarbiauja su Henano provincijos vyriausybe, kad „kuo greičiau užkirstų kelią pandemijai ir atnaujintų gamybą visu pajėgumu“.

„Foxconn“, oficialiai žinoma kaip „Hon Hai Precision Industry“, visam pasauliui tiekia 70 proc. „iPhone“ telefonų.

Parengta pagal BBC.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.