Rusai į Bachmutą atsivežė galingiausias artilerijos sistemas – tačiau jų laukia viena didelė problema

Bachmuto ir Soledaro puolimui Rusija sutelkė 12 įprastos ir raketinės artilerijos divizijų.

Bachmuto ir Soledaro puolimui Rusija sutelkė 12 įprastos ir raketinės artilerijos divizijų.<br>„Defense Express“ nuotr.
Bachmuto ir Soledaro puolimui Rusija sutelkė 12 įprastos ir raketinės artilerijos divizijų.<br>„Defense Express“ nuotr.
240 mm savaeigis minosvaidis „2S4 Tiulpan“.<br>„Defense Express“ nuotr.
240 mm savaeigis minosvaidis „2S4 Tiulpan“.<br>„Defense Express“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 12, 2022, 2:21 PM

Bachmutas ir Soledaras išlieka pagrindinėmis teritorijomis, kuriose rusų kariai vykdo aktyviausius puolamuosius veiksmus, daugiausia dėmesio skirdami artilerijos ir pėstininkų puolimui.

Kaip rašo „Informacinio pasipriešinimo bendruomenės“ narys Konstantynas Mašovecas, dabar šioje fronto dalyje priešas sutelkė 12 įprastos ir raketinės artilerijos divizijų, turinčių skirtingas stambaus kalibro artilerijos sistemas, t. y. 152 mm modernizuotas savaeiges patrankas „2S19M2 Msta-S“ ir „2S5 Hyacint-S“, 220 mm „BM-27 Uragan“ MLRS ir 240 mm savaeigius sunkiuosius minosvaidžius „2S4 Tiulpan“.

Atsižvelgiant į tai, kad į Bachmutą ir Soledarą taip pat atvyko 31-osios atskirosios desantinės šturmo brigados ir 76-osios desantinės šturmo divizijos daliniai, galima manyti, kad prie ginkluotės buvo pridėti ir standartiniai 120 mm „Nona-S“ pabūklai.

Toks artilerijos kiekis kartu su nuolatinėmis pėstininkų atakomis yra taktikos, kurią rusų armija įgyvendino užimdama Severodonecką ir Lysyčanską, tęsinys. Tačiau tarp šių dviejų rusų puolamųjų operacijų yra vienas itin svarbus skirtumas.

Birželį prie Severodonecko ir Lysyčansko priešas galėjo leisti sau iššauti faktiškai neribotą kiekį šaudmenų – o dabar rusų kariuomenė įvedė gana griežtas šovinių normas: galima paleisti vos 22–24 šūvius per dieną. Šios normos taikomos visiems rusų artilerijos daliniams.

Atsižvengiant į tai, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos turi didelio tikslumo tolimojo nuotolio ginkluotę (HIMARS, MLRS, MARS, LRU) ir gerai išvystytą atakų sistemą, leidžiančią veiksmingai naikinti priešo šaudmenų sandėlius ir ginkluotės perdavimo punktus, situacija su rusų šovinių atsargomis gali dar labiau suprastėti. Kaip rašo K.Mašovecas, „artimiausiu metu situacija su priešo sviediniais ir artilerijos amunicija gali tapti labai dramatiška.“

Parengta pagal „Defense Express“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.