Vietą vakarienei padės išsirinkti dirbtinis intelektas Naujoji „Google“ žemėlapių funkcija leis virtualiai užeiti net į restoranus

Tarptautinė technologijų kompanija „Google“, suteikusi galimybę tyrinėti visą pasaulį interaktyvioje „Maps“ programėlėje, vasario mėnesį pristatė unikalią inovaciją – „Immersive View“ funkciją, kuri, nuo pirmtakės „Street View“ funkcijos skiriasi tuo, kad naudotojams suteikia galimybę pasižvalgyti net po pastato vidų. „Tele2 Inovacijų biuro“ ekspertas Arnoldas Lukošius sako, kad tai – visiškai naujas būdas pažinti didžiausius pasaulio miestus, lankytinus objektus ir net restoranus.

Tarptautinė technologijų kompanija „Google“, suteikusi galimybę tyrinėti visą pasaulį interaktyvioje „Maps“ programėlėje, vasario mėnesį pristatė unikalią inovaciją – „Immersive View“ funkciją.<br>123rf nuotr.
Tarptautinė technologijų kompanija „Google“, suteikusi galimybę tyrinėti visą pasaulį interaktyvioje „Maps“ programėlėje, vasario mėnesį pristatė unikalią inovaciją – „Immersive View“ funkciją.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-03-07 14:13

A.Lukošiaus teigimu, ši naujovė – puikus įrankis visiems, planuojantiems keliauti į dar nelankytą miestą, muziejų ar ieškantiems tobulos vietos vakarienei: „Jei prieš kelionę į nepažįstamą miestą jus kamuoja klausimai, kaip reikės susiorientuoti naujoje aplinkoje – patikėkite visą rūpestį „Immersive View“ funkcijai. Ji padės išsiaiškinti, kur tiksliai yra lankytini objektai, kur galite patogiai priparkuoti automobilį ar kuriame restorane užsisakyti staliuką. Ši inovacija net suteikia galimybę smulkmeniškai išnagrinėti pasirinkto restorano interjerą, todėl būsite ramūs, kad išsirinkote tinkamiausią vietą maloniam vakarui“.

Kaip veikia naujasis „Immersive View“?

Funkcijos veikimas paremtas pažangia „NeRF“ technologija, kuri, pasinaudodama dirbtinio intelekto galimybėmis, sujungia turimas vietovės 2D nuotraukas iš skirtingų kampų ir taip sukuria interaktyvų 3D vaizdą. Todėl „Immersive View“ naudotojai gali dominančią lokaciją apžiūrėti iš skirtingų kampų – tiek iš paukščio skrydžio, tiek virtualiai užeinant į lankytino objekto vidų.

Inovaciją papildo laiko ir orų slankiklis, kurį reguliuodami galite matyti, kaip vietovė ar lokacija atrodo dienos eigoje ar skirtingomis oro sąlygomis. Be to, tyrinėdami muziejus ar kitus lankytinus objektus, laiko juostoje galėsite matyti ir jų užimtumą.

Atnaujinimų sulaukė ir kitos funkcijos

„Google“, pristatydama „Immersive View“ funkciją, pranešė ir apie „Live View“ atnaujinimus – gyvo vaizdo patobulinimai suteiks galimybę virtualiai vaikščioti po daugiau nei 1000 oro uostų, traukinių stočių, prekybos centrų ar pasaulio miestų.

Be to, technologijų bendrovė atnaujino ir pačią žemėlapių programėlę, kurioje patobulino ekrano užrakto ekrano nustatymus – informaciją apie pasirinktą maršrutą bus galima matyti ir neatrakinus telefono. Šis atnaujinimas „iOS“ ir „Android“ telefonuose bus prieinamas jau artimiausiais mėnesiais.

Džiugių žinių sulaukė ir elektromobilių savininkai – „Google“ patobulino gamtai draugiškų maršrutų funkciją. Todėl elektromobiliai, kuriuose yra įdiegtas „Android Automotive“ įrankis, dabar galės rasti tinkamiausias įkrovimo stoteles atsižvelgiant į įvairius parametrus. Be to, tyrinėdami žemėlapį matysite, kuriose maršruto vietose galite rasti įkrovimo stoteles.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.